Дърпат шалтера на тролеите

Автор:
Сряда, 22 Август 2012 08:45
Дърпат шалтера на тролеите

ЕВН България заплашва да спре тока на тролеите в Пловдив заради натрупани задължения, съобщиха от дружеството.

Ако дружеството Градски транспорт АД не започне да погасява задълженията си до 24 август 2012 г., ЕВН ще ограничи електроснабдяването на тролейбусната мрежа.
В сряда електроразпределителното дружество ще спре тока на тролеите в периода от 14:00 до 16:00 часа поради натрупани задължения за електроенергия на стойност близо 25 000 лв.
След като разговорите между двете дружества в последните дни не дадоха резултат, ЕВН България е принудена да пристъпи към крайната мярка за ограничаване на електроснабдяването, посочват от компанията.
ЕВН България е информирала за намерението си ръководството на Градски транспорт, както и местната власт.
При липса на заплащане на задълженията от страна на транспортното дружество на 23 август 2012 г. ЕВН България ще удължи ограничителната мярка с още два часа, като преустанови електроснабдяването в периода от 12:00 до 16:00 ч.
Този избор на часовете е съобразен с избягването на натоварените сутрешни и вечерни пикови часове и ограничаване на ефекта на изключванията върху пътниците.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Батаклиев

    Най-сетне! Голям дерт ми са тия тролеи, ама нали според договора купувам "Градски транспорт" заедно с тях, нямаше как да ги спра. Сега чакам някой да ми прибере и втората токоизправителна станция и приключвам с тролеите поради независещи от мен обстоятелства.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм