Пловдив 2019 - мощен интелектуален център

Автор:
Четвъртък, 09 Август 2012 16:59
Пловдив 2019 - мощен интелектуален център

Пловдив 2019 трябва да стане нечувана организация.

Това заяви Николай Близнаков, шеф на фондацията, която бе създадена, за да направи Пловдив европейска столица на културата през 2019 г.

Необходимо е Пловдив 2019 да се превърне в мощен интелектуален център и гражданска организация, която да мобилизира пловдивчани и да стимулира цялата култура.

Мисията Пловдив да стане евростолица на културата трябва да се изстрада от голяма част от пловдивската общественост, а не само от 10-15 души, колкото сме тук, смята Близнаков.

Който има идеи и иска да помогне Пловдив да бъде избрана за столица на културата, нека да ги сподели, призова пловдивчани директорът на фондацията.

Сега е моментът, защото колкото и блестящи да са те през юни следващата година вече ще е късно, каза още там.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Ламбо

  Този комунистически бабиер Калинкова ли е културата на Пловдив ??!!!!!!!!?????????????

 • 777

  Защо я търпят тази баба културовед, няма ли млади кадърни хора. Стига с тези баби и дядовци да си гледат вече внуците и пенсиите.

 • гражданин

  "Мощен"?!"Интелектуален"?!Николайчо,я си пий лекарствата,майна...

 • АК

  Пенка Калинкова е много културен и интелегентен човек.
  Надявам се фондацията вече да стане по-отворена към гражданите и към всички желаещи да се включат в инициативата...

 • Конани

  Смях в залата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Пловдив граждани

  Поздравления за Калинкова и Близнаков за пресконференцията! Поздравления за позитивния тон и конструктивността на предложенията и очертаните предстоящи проекти! С такъв подход наистина Пловдив може да стане европейска културна столица!

 • РЧ

  Каква европейска столица на културата? Каква култура? Бедни ми Близнаков! Къде Пловдив? Къде култура? Културата на един град не е семейна ценност , която няколко човека, или фамилии пазят в къщи. Това е начин на живот, необходимост за всички. Норма, тръпка... Пловдив е столицата на чалгата. И това е признато в национален мащаб. Защо не и в световен? Чалга вече във всичко. Да , би могло да се каже, че чалгата е вид култура. Но не и на световно ниво. Това си е за нашия двор. Едва ли нашето геройство ,да съхраним малко култура в безнадежността на ежедневието си, ще се оцени и хареса на и за света. Вярно има още 7 години. Ама за 7 години култура не се прави. Нито пък се реставрира. Защото тези които я раждаха и могат да раждат ги няма вече. А тези които са заплодени с култура от Горе, не са свободни да я родят. Гладни са. Унижени са. Безперспективни са в своята свобода. Култура не е това ,с което масата възпитава индивида, а това, с което Индивидът , надарен от Господа, възпитава масите, показвайки му стойностите на бъдещето.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм