Търновалийски: ОИЦ върти на празен ход

Автор:
Петък, 30 Март 2012 12:41
Търновалийски: ОИЦ върти на празен ход

Няма функциониращ Областен информационен център (ОИЦ) в Пловдив, въпреки че от стартирането на проекта по оперативна програма Техническа помощ са изтекли 9 месеца.

Това е констатацията на общинския съветник от БСП Георги Търновалийски.

Той е посетил така наречения Областен инфоцентър, публично обявен за открит, ситуиран в бившия Партиен дом, и останал изумен, че в него няма компютри, няма интернет, няма онези модерни комуникационни връзки, без които няма как ОИЦ да е действащ.

Има „кадри", млади, симпатични, вероятно добре обучени – споделя впечатленията си Търновалийски.

Той пояснява, че този център трябва да осигурява на всеки заинтересован гражданин от областта широк спектър от услуги за лесен и пълен достъп до информация, свързана с целите на кохезионната политика на ЕС, както и за възможностите за финансиране на всички социални, етнически и възрастови групи.

Проектът е с начална дата 12 юли, през 2011-а, а следва да приключи на същата дата през 2014-а – уточнява червеният общински съветник, ресорен зам.-кмет по европрограмите в предишния мандат.

Той твърди, че от няколко месеца ефективно работят инфоцентровете във всичките 28 общини, с които са подписани договори по същата програма и със същите срокове.

Единствено ОИЦ – Пловдив върти на празен ход.
Какви са причините за това?

Има ли нарушени процедури при подбора на кадрите?

Кога ефективно ще стартира дейността на Областния информационен център в Пловдив?

Тези въпроси Георги Търновалийски зададе на кмета Иван Тотев на последната сесия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Автомонтьор

  Еми, като Маминия уволни точно кадърните и докара само некадърници - справка Мирослава Сукарева, на която майка й е комунистка. Та тая Сукарева бърка концедент и концесионер, а уж е юристка и шеф на дирекция "Общинска собственост". Другите новоназначени са още по-голяма трагедия. Като оня тройкаджия Илиян Иванов дето едвам завърши "право" -сега е шеф на дирекция "Правна" - той пък бърка държавна с общинска собственост! Но какво искате от кадър на Автото? Да поясня! Завършилият автото е Иван Борисов Тотев, чийто баща Борис Тотев е алкохолик, известен в квартала, с това че съпругата му Роза и майка на Мамин Ваньо му дава по само 5 лева на ден, за да не пие повече от две бири, за да може да се прибере в къщи!

 • citizen

  То има ли изобщо нещо работещо като хората в тая община вече,като започнем от кмета....тоя информационен център няма и да заработи скоро,каквито и да са експерти служителите!

 • Помнещ

  "Проектът е с начална дата 12 юли, през 2011-а....." Хайде сега да си спомним кой беше кмет през м.Юли-подсказвам -Славчо Атанасов, да си спомним и кой беше зам.-кмет през същия месец - пак подсказвам -г-н Търновалийски. И май трябва да попитаме г-н Търновалийски защо не е стартирал навреме проектът. То много лесно така, те оплескали работата и не я свършили навреме, а сега ще задават въпроси. Търновалийски, на следващата сесия защо не попиташ и за онези 6 млн.лева, които изпусна за проекта Небет тепе. Ние още помним простотиите, които сътворихте.

 • ХХ

  Ние май се вече сме в предизборна кампания? Жоре, няма да ти стане номера, нито ще се изберат за градски лидер, нито за член на НС, така че не се напъвай с партийната дейност, ами си гледай частния бизнес, да не изгърмите един ден с жена ти

 • ХХ

  Ние май се вече сме в предизборна кампания? Жоре, няма да ти стане номера, нито ще се изберат за градски лидер, нито за член на НС, така че не се напъвай с партийната дейност, ами си гледай частния бизнес, да не те изненадат някоя сутрин и да изгърмите с жена ти

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм