ГЕРБ отказват да работят без пари в комисия

Автор:
Четвъртък, 29 Март 2012 16:18
ГЕРБ отказват да работят без пари в комисия

Общинските съветници от ГЕРБ отказаха да работят без възнаграждения в комисията по лихвоточките и си гласуваха да получават заплати.

С 26 гласа против мнозинството бламира предложението на председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева във въпросната комисия да работят без възнаграждения.

ГЕРБ се обяви против хранилките в ОбС и именно с този мотив управляващите закриха Специализирания общински фонд, Гаранционния фонд за малки и средни предприятия и Агенцията за приватизация.

Нека сега в подкрепа на тезата си, че слагат край на хранилките, да приемат да работят без пари в комисията по лихвоточките, предизвика управляващите Каназирева.

След това предложение съъветниците от мнозинството изпаднаха в транс и няколко минути се чудеха как да излязат от конфузната и неловка ситуация.

Накрая Даниела Дженева /ГЕРБ/ попита Каназирева защо не е направила това предложение в миналия мандат.

Защото едва сега разбирам, че в комисията по лихвоточките получават заплати, отвърна й председателката на Съюз за Пловдив. 

Припомняме, че възнаграждението на общински съветник в комисия варира от 300 до над 500 лева в зависимост от броя заседания.

Ето кои влизат в комисията, където отказват да работят без възнаграждения - главният юристконсулт на общината Илиан Иванов /ГЕРБ/,  главният секретар на общината Ангелина Топчиева /ГЕРБ/, избрана днес за председател, общинските съветници Татяна Йорданова - съпруга на депутата от ГЕРБ Антоний Йораднов, Ясен Михайлов /ГЕРБ/ , Пенчо Малинов /ГЕРБ/, Бранимир Иванов /ДПС/, Гичка Кърнева /БЗНС/ и Тони Паунов и Нели Сотирова - представители на обществени организации.

Определянето на председател на комисията по лихвоточките се наложи да се гледа на тази сесия, след като управляващите забравили да направят това на миналата на 15 март, когато бяха избрани членовете й.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (23)

Покажи предишните коментари
 • Наталия

  Браво Дани ти си единствения опозиционен глас в общинския съвет. БСП и ВМРО - НИЕ мълчат гузно и никакви ги няма. Ако продължава така ще си върнем чл.1 на старата Конституция.

 • пълно падение на Пловдив

  пълно недоразумение е Данка - ами тя четири години пълни гушка от комисии, я да разкаже за фирма Актор, пропаднал град с такива хора

 • възмутен

  Комисията по лихвоточките не е на гърба на пловдивските данъкоплатци. Нейната издръжка не е от бюджета на Пловдив, а от Националния компенсационен фонд, който се грижи за всички такива комисии в страната. Не може да става дума за сравнение между старите надзорници и членове на фондове, които си преяждаха от пловдивската баница. Данка сигурно има глисти, щом не е напълняла до сега.

 • объркан

  Комисията по лихвоточките не е на гърба на пловдивските данъкоплатци. Тя се издържа чрез Националния компенсаторен фонд, който се грижи за всички такива комисии в страната. Не може да се сравнява тази комисия със старите надзорници на ПОАП и членове на Гаранционния фонд и СУСОФ, които редовно си преяждаха от пловдивската баница. Данка сигурно има глисти щом до сега не е напълняла.

 • Все по объркан и възмутен ще си

  Чакайте някой да ви повярва на бръщолевинията. Станал си общинар, а си толкова неграмотен. ПОАП никога не са получавали нито една стотинка от бюджета на Общината. Ако продадат нещо взимат заплати, ако не -не взимат. Отделно процент от продажната цена се преважда по равно в СУСОВ и Гаранционни фонд. Тоест и те не пипаха от бюджета. Нали лъжехте пловдивчани, че сте принципни Като е така защо не приехте предложението на Каназирева да работите без пари? Пред пловдивчани се показохте като алчни, двулични и безпринципни.

 • продължение

  ...И вземете вече и научете елементарни неща от функционирането на Общината. Говореше си преди изборите, че в ГЕРБ -Пловдив са се напъхали уникално неподготвени хора. За съжаление на пловдивчани това се оказа вярно.

 • объркан

  Много си зле с информацията, майна. Не съм общинар, а обикновен лайнар. Но знам, че продали или не, старите си вземаха чисти парички. За новите не знам. Чул съм, че ще спрат далаверите.

 • ......

  Май и на кучетата( дето ще живеят по европейски) им стана ясно,че Пловдив се управлява от шизофреници.Вчера пищяха срещу ВМРО–НИЕ ,че въртели далавери,а днес ХОП,ИЗНЕНАДА,уви само за тези,които папнаха 30те сребърника.......

 • Какво де се прави?(не по Ленински)

  УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ СЪФОРУМЦИ (не се отнася за недораслеци, плужеци, неграмотници хванати от горите, селяните по ПРИЗВАНИЕ- въобще всички тези, които чакат да дойде деня в който, ще отидат на "онзи"свят за да заемат лелеяната дяволска длъжност - водолаз в катрана, не допускаш другите да изплуват!)
  В местен мащаб,от мандат на мандат се убеждаваме, че няма и няма да има скоро, управия.Не знам кой се впечатлява от мегаломанските обещания, които НИКОГА няма да станат, защото за тяхното осъществяване, не са необходими пари, а МНОГО ПАРИ!
  Навсякъде около нас обаче,съществуват обстоятелства, които местната власт е задължена да оправя с НАШИТЕ ПАРИ - дупки, хвърчащи като бомбени осколки разбити павета, изтрити маркировки, излишни и объркващи знаци и табели, неработещи подлези и липсващи пешеходни надлези, зарязани комуникации, некомпетентно и грубо обслужване от "нашите близки"току що назначени на хубави длъжности, гладни и болни скитащи глутници кучета и котки, БЕЗСМИСЛЕНИ ПРОСТАШКИ ПРЕПЕРНИ В ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ , ИНИЦИИРАНИ И ПРОДЪЛЖЕНИ ОТ ХОРА, НА КОИТО МЕСТОТО ИМ , НАЙ МАЛКОТО Е ТАМ!
  За да тръгнем да излизаме от батака, начинът е СЪД!
  За всичко, до тогава, докато управляващите не разберат ,че носят отговорност за всички нас, заемайки тези ИЗБИРАЕМИ ДЛЪЖНОСТИ, дадени им от нас.
  Повече да не ни занимават и заблуждават с колодрума, стадиона,водата от Въча, форума, източна порта, стъкленият под на главната,"новинките" от Катар и Краков и още и още, които НЯКОГА щели да станат?
  Все приказки за неродения Иванчо! То не че не ги искаме, напротив, би било прекрасно.Но по добре да оправим ежедневието си, пък другото – ако стане!
  Затова съфорумци и граждани на Пловдив – за всичко което е наше право и задължение на местната власт , но не го е направила - С Ъ Д ! А ако и той не отсъди правотата – Страсбург! Нали сме вече едно семейство! ЕВРОПЕЙЦИ!

 • двоен стандарт

  Добре де, нали управляващите от ГЕРБ декларираха, че ще ликвидират т.н. хранилки. Защо тогава си запазиха последната и вътре се напъхаха само от ГЕРБ и слугинажа им- земеделката Гичка и мангала Бранимир?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм