48 хвръкват от Стефан Стаболов 1

Автор:
Неделя, 15 Януари 2012 13:40
48 хвръкват от Стефан Стаболов 1

48 служители от общинската и районните администрации ще бъдат съкратени, след като влезе в сила новата структура на община Пловдив и на районите.
Тя ще се гласува на сесията на 19-ти януари, а вносител на предложението е кметът Иван Тотев и съответните районни кметове.
С 6 души по-малко става персоналът на Местни данъци и такси, според новата структура.
13 души си отиват от дирекция Европейски политики, чиято дейност се поема от новото общинско предприятие Европейски политики и сътрудничество.
Още 8 души се съкращават от структурата Други дейности по икономиката.
Първоначално 10 служители се освобождават и от общинските предприятия под шапката на зам.-кмета на транспорта Александър Държиков Общинска охрана, Паркиране и репатриране и Организация и контрол на транспорта.
След приемането на системата за SMS-паркирането от транспортните ОП-та се очаква да си идат още около 30 души.
В районната администрация на Тракия с кмет Константин Димитров /ГЕРБ/ се освобождават 6 души – по един от дирекциите Финансово и административно обслужване и Устройство на територията и техническа инфраструктура и четирима - от дирекция Стопански дейности, ГРАО, екология.
5 щата се съкращават и в кметството в район Южен по предложение на районната кметица Павлинка Кацарова.
В останалите райони също има промяна в структурата, но няма съкращения на персонала.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • развълнуван гражданин

  Улисани в подготовката на новата структура на общината - новите управляващи ПАК ЩЕ ПРЕСКОЧАТ КОНКУРСА ЗА ГОЛЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ, КОЙТО ИЗТИЧА НА 15 ФЕВРУАРИ!!! ЖУРНАЛИСТИ ПИТАЙТЕ - ЩЕ УЧАСТВА ЛИ ПЛОВДИВ??!! ИЛИ ПАК ОТСТЪПВА НА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ "БЕЗ БОЙ" ЗАРАДИ ТУТКАВИ УПРАВНИЦИ...

 • Метла

  Ходът е много правилен. Много хрантутници има в момента, много мързеливци. Половината ги мързи да гледат в тая община. По времето на Чомаков са били около 800, сега в отминалия мандат воеводите надуха до около 1000 души структурата на общината. Има и много възрастни чиновници-Живковски тип. Метлата трябва да играе, Да останат по малко, за да се види кой е работар и кой чака да се изтъркалят 8-те часа и да си ходи. Крайно време е да се реже до кокъл. Кмете - никакви сантименти, който не работи, не трябва да яде. Община Пловдив не е социално заведение - иска се съвестни хора. От некадърници по учрежденията сме 13-ти по икономически показатели. Аман!

 • да ама не

  Много наивници имало в нашия град.Точно миналия мандат се съкрати администрация,а сега се увеличава,просто се прехвърлят бройки насам натам,за да махнат неудобните(Славчо видя ли,а ти храниш кучета да те лаят).Да обяснявам ли за хората на ДПС,на трапезното мнозинство,на брокерчета и други,които намърдаха тихомълком свои хора по етажите.Проверете,кой е шеф на дирекция–дъщерята на видна лидерка от БСП,тогава: –Кой вкарва ДПС и БСП през задния вход? Ще си говорим след още някой месец.........

 • Блага

  Съкращения ще има - това може и да е добре. Но някой ще ли си направи труда да прецени кой трябва да бъде съкратен? Кой е критерият - дали мързела и некъдърността на служтелите, или политическата принадлежност. Засега единственият критерий е политическия. Аман от такива "съкращения - те водят до по-послушна, но не и по-качествена администрация.

 • 7777

  Съкращения трябва да има, защото иначе работата няма да върви. Със старите к. нов бардак не става. Старите ще саботират работата на новата власт и затова трябва да има политическа чистка. Особено за социалните предприятия ОП Паркове и градини и Чистота, където техническите ръководители са пенсионери, и цели фамилии, които лапат общинските парички по цели 15-20 години. Там трябва да има чистка изцяло.

 • хахаха

  :D:D:D:D:D;D

 • служител

  вие убедени ли сте че ще си отидат некадърните защото аз смятам че ще съкратят неудобните

 • ---

  защо не пуснете млади хора - има с образование - умни и можещи - не прехвърляйте едни от едно място на друго - нека има нова мисъл - нови хора - млади и амбицирани да работят - защо Пловдив не цени своите достойни - можещи млади хора - стига мръсотия - самите кметове да разчистят районите си от закостенялите кадри - с това ще се покаже промяната

 • Иван Тотев

  Иван Тотев : Няма да има масови уволнения в общината, ако спечеля изборите
  26 октомври 2011 09:15 | Предизборен щаб |

  В през последните дни получавам многобройни сигнали от служители на община Пловдив, че представители на партийните ръководства на управляващата в момента коалиция от ВМРО-НИЕ и БСП упорито тиражират слухове в общинската администрация и общинските предприятия, че след победата на ГЕРБ в неделя на балотажа ще има чистка и едва ли не масови уволнения в администрацията, това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев. Той категорично опроверга тези слухове и подчерта, че ГЕРБ е партия, която търси градивното и ще използва потенциала, опита и възможностите на всеки служител в името на развитието на града.
  Искам да успокоя всички служители в администрацията на община Пловдив, че тези слухове са безпочвени, целят извличане на политически дивиденти и нямат нищо общо с реалността. За нас е важно да сменим политическия модел на управление на общината. В моята работа и като кмет на район „Източен", и като областен управител съм работил много тясно с общинските експерти и от опит знам, че в администрацията на Пловдив работят доказани професионалисти, подчерта Иван Тотев. Той уточни, че когато отправя критики, те са насочени към тези, които вземат политическите решения. ГЕРБ ще промени начина на управление на община Пловдив и ще използва потенциала на служителите в администрацията и по този начин ще реализира своята програма, подчерта кандидатът за кмет от ГЕРБ инж. Иван Тотев.

 • пловдивчанин

  ДА ВИДИМ САМО КОЛКО ЩЕ БЪДАТ НАЗНАЧЕНИ ОТ ГЕРБ И ДАЛИ НАКРАЯ СТАРТОВАТА БРОЙКА НЯМА ДА БЪДЕ ПО-ГОЛЯМА

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм