Размахват пръст на директорки на градини

Автор:
Четвъртък, 12 Януари 2012 13:07
Размахват пръст на директорки на градини

Никакво основание нямат директорките на някои детски градини да заплашват персонала с уволнение заради въвеждането на делегираните бюджети.
Това заяви зам.-кметът по образование и култура Стефан Стоянов в отговор на журналистически въпрос за подобни сигнали.
Готови са вече делегираните бюджети за детските градини.
По думите му формулата за финансиране е изработена по такъв начин, че ще поеме над 95 на сто от разходите на детските градини.
От 62 детски градини в Пловдив, проблем има само с 5 от тях, които са с по-високи разходи.
Две от тях са под наем, а останалите се отопляват на нафта, каза Стоянов.
За делегираните бюджети на градините се взема предвид броя деца, които ги посещават, персонала, колко сгради с колко помещения имат и санирани ли са те, поясни зам.-кметът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • баба

  Срамота,защо ще съкращават персонал? Как се възпитават и образоват 25 малки дечица.Като искате икономии,ВЕДНАГА назначете 1 директорка на 3 детски градини,къде по света има на всеки 20 души–директор???

 • пловдивчанин

  ДА И ПО СВЕТА НА 3 ДО 5 ДЕЦА СТАНДАРТА Е ДА ИМА ЕДИН УЧИТЕЛ---- СМЕШНИЦИ.ПОСЛЕ ДЕЦАТА БИЛИ ПРОСТИ,НЕУЧЕНИ,АГРЕСИВНИ,НЕ ОБИЧАЛИ СВОЯТА РОДИНА И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ.ВМЕСТО ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА ИЗЛИЗАТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ,ОБИЧАЩИ ГРАДА И РОДИНАТА СИ ,ИЗЛИЗАТ ЧАЛГАДЖИЙЧЕТА.

 • гост

  Офф топик, но в отговор на т.нар. пловдивчанин - чалгаджийчета излизат от семейството, не от детската градина! А по темата - наистина се надявам да няма съкращения на персонал в детските градини, защото и без това не им е лесно на учителите с толкова дечица в група!

 • l

  За съжаление болшинството от хората идея си нямат какво работят директорите на детските градини,но имат мнение,че го и изразяват,включително и тук.Преди години бях директорка на ДГ в Пловдив,сега живея в чужбина.Имах 38 човека персонал,като отговарях за всичко-педагогическа работа,изработване на заплати,счетоводство,снабдяване и контрол на кухнятя-всеки ден 3 хранения с по 30-40 продукта в тях-количество,цени,сбор,отделно пералня,ремонти и поддръжка,чистене,ХЕИ.....В същото време директорите на училища имат по 2 дори 3 заместници,счетоводство,психолог(който също поема част от работата му) при 60-70 души персонал.Кухнята или столът са винаги към някаква фирма и директорът няма отношение към работата им.На всичкото отгоре в детската градина се спи,така че има и спал.чаршафи,легла,т.н,играчки и какво ли още не.В училище има чинове,дъски и катедри-маси.Като капак,заплатите в училищата са по-високи,защото управляващите също хал хабер си нямат,нито се замислят.На всичкото отгоре и респектът и отношението към директорите на училища и градини е различно,нищо че са с еднакво образование и ценз.Така че пишете за нещата само когато сте компетентни,моля!

 • аз дъм само ДЕТСКА УЧИТЕЛКА

  На мен простосмъртната детска учителка не ми стана ясно -КОЙ НА КОГО РАЗМАХВА ПРЪСТ?! ДАЛИ кметът ТОТЕВ на Директорите-за да не смеят да му гъкнат -ИЛИ Директорите ,които нямат за цел да уволняват персонала си ,който и без това е намален и работи с 30 деца в група???!!! Кметът ли е прав или аз не разбирам-МАКАР ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО?!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм