Общината отишла при Маринови на 3-я ден

Автор:
Сряда, 11 Януари 2012 13:44
 Общината отишла при Маринови на 3-я ден

Още в понеделник в 10 часа - три дни след пожара в дома на семейство Маринови, наши служители от Жилищна политика бяха на място и предложиха на хората да им се даде жилище от фонд Резервен.

Това обяви в отговор на журналистически въпрос какво е направила общината за пострадалото семейство зам.-кметът по социални дейности Георги Титюков.

Това, че нашите служители не са отишлина мястото на инцидента още с вас, журналистите, не значи, че не сме помогнали, каза още Титюков.

На въпрос ще даде ли е общината парична помощ на семейство Маринови, зам.-кметът обяви, че процедурата е тромава и отнема два-три месеца, а максимумът, който може да се даде е 1000 лева.

Дори и по-малко сума - от порядъка на 100-200 лева, не може да се отпуска само със заповед на кмета, защото имало такива случаи при предишното управление, които финансов одит обявил за неправилни.

За да даде нещо общината на сем. Маринови, трябва да се събере 11-членна комисия, а предложението й да се гласува от Общинския съвет, каза още Титюков.

Междувременно десетки пловдивчани дадоха лептата си за останалото без покрив семейство с 8-годишно дете.

Бизнес фамилията Георги и Вили Гергови пък предостави безвъзмездно апартамент заползване и 5 000 лева за ремонт на изгорялото жилище.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм