Парите от гаражите при райкметовете

Автор:
Понеделник, 09 Януари 2012 13:36
Парите от гаражите при райкметовете

Парите от наемите от гаражи ще бъдат върнати на районните кметове.

Това съобщи градоначалникът Иван Тотев на пресконференция в общината.
Той уточни, че още през тази седмица ще отпусне пари на районните кметства.
Всяка районна администрация ще поддържа на сайта си регистър с улиците, които се разкопават в момента в съответния район, уточни Тотев.

На въпрос на Plovdiv-online кога ще заработят регистрите на райкметствата, кметът заяви:

Още през този мандат.
На молба да конкретизира, той отговори, че това ще стане след приемането на бюджета и връщането на парите от гаражите на районите.
Новото при разкопаванията е, че гаранцията за ремонта се поема от фирмата, която е възложила поръчката, а не от фирмата, която разкопава, както е било досега.
Ако например ЕВН поръчат някъде да се копае, те ще носят отговорност за ремонта на ямата след това, даде пример Иван Тотев.
По думите му досега компаниите, които възлагат разкопаванията са се измъквали чисти, защото са се оправдавали с фирмите, натоварени с ремонта.
За първи път към заповедта на кмета има нарисувани специални схеми-приложения, които показват как да изглежда настилката след всяко надлъжно и напречно разкопаване и колко от нея трябва да се възстанови.
Контролът дали при разкопаванията се спазват изискванията, ще се извършва от общинското ФБР.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Перхонделов

  Тотев, с онова решение за раздялата с чалгаджийките в новогодишната нощ те бях причислил към нормалните управленци. Днес те причислявам към всички останали досегашни твои колеги от 20 години насам, на които им липсват първите седем години.
  Какви пари от гаражи, друже? Ти все още ли не си разбрал, че тези недомислени тенекиени цигании са строени незаконно, с подкупи за общинари?! И вместо да ги събориш още в първите дни на кметуването си, започваш да разпределяш парите от "наемите". Що за глупост? И вместо да й сложиш кръст завинаги, ти й пришиваш криле.

 • Перхонделов

  Виж, ако сериозно се заемеш с проблема за паркирането и гарирането /те са различни неща!/ в този град, то е друга работа. Ама сериозно! С умното проектиране, финансиране, изпълнение, пък и контрол, което си е пак твоя работа. Ако тенекиената "гаражна клетка" продължава да ти бъде "доходно перо" за общинската хазна, съвсем ясно е, че и ти, Тотев, си нямаш хабер на какъв град си станал кмет. Намери време да понаучиш какви кметове е имал този град в стари времена и ще ти просветне. Аз не говоря за славчовци, спасовци, ивановци.../пази боже, ако те са ти мерило.../.

 • ТОТЕВ

  Всички пари от тенекиените бараки наречени гаражи трябва са отидат за изграждане на модерни многоетажни паркинги. Това е съвременното решение на проблема.

 • пловдивчанин

  ако журналистите са сгрешили, като са писали "Наеми", а не "такси", е оправдано. но ако кметът не знае, че за тенекетата се плаща такса, а не наем, е много жалка история.

 • пловдивчанин

  ,, КМЕТА ,, ЗНАЕ ,АМА ДРУГ ПЪТ.ТУК СЕ ИСКА УПРАВЛЕНСКО МИСЛЕНЕ ,А НЕ ПОПУЛИЗЪМ

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм