Каназирева: Асфалт трябва да замени паважа по улиците

Автор:
Четвъртък, 20 Октомври 2011 13:29

Шофьорите заобикалят куп възлови артерии, за да не си трошат колите, старите настилки са и сред причините за голямото количество прах

plovdiv-online

ImageПоетапната замяна на паветата с асфалт е едно от основните неща, които в Съюз за Пловдив планират за подобряването пътната инфраструктура.

Много шофьори споделят, че избягват възлови улици и булеварди като „Васил Априлов”, „П. Д. Петков” и „Даме Груев” само защото не са асфалтирани.

Хората предпочитат да заобикалят, но да не си трошат колите по разместените павета, разказа кандидатката за кмет Дани Каназирева.

Замяната на настилките ще става постепнно, а с паветата, които бъдат извадени от вече ремонтираните пътни артерии, ще се оформят алеи в междублоковите пространства.

Паветата имат славата на много трайна настилка, но освен че тормозят шофьорите, са и сред причините за високите нива на шум и прах във въздуха.

Вторият проблем е особено остър в Пловдив, който е рекордьор по мръсен въздух у нас. Общината разполага с програма за намаляване праха във въздуха, но нищо от нея не е реализирано.

Този въпрос е много важен, затова сме готови с редица реални мерки – край на пясъка като форма на борба с поледиците, ограничаване на ръчното метене и замяна на паветата с настилки които лесно се мият и поддържат, казва Каназирева.

В противен случай децата ще продължат да дишат недопустими количества прах.

Източник: ПРедизборен щаб на Съюз за Пловдив

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм