×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/coip4i9i/public_html/images/raeva06

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/raeva06

Хиляди аплодираха Петя Раева на митинг в Столипиново

Автор:
Сряда, 19 Октомври 2011 14:43

Цветелина Янева и Тони Стораро пяха срещу страха и омразата 

plovdiv-online

Image
Петя Раева и Тони Стораро
Няколко хиляди жители от четирите етнически квартала в Пловдив аплодираха на митинг-концерт в Столипиново депутата и кандидат за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева.

Много се радвам да ви видя щастливи, да видя усмивките ви, защото много ги обичам. Обичам да ви гледам усмихнати.

С тези думи започна приветствието си Раева, прекъсвана многократно от възгласите „ДПС”, „Раева” и „Победа”.

ГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО

Преди около месец обаче по лицата ви имаше страх, страх ме беше и мен, припомни дните след погрома в Катуница кандидатът за кмет на Движението.

Тогава обаче, подчерта Петя Раева, показахме пред света, че сме най-разумните и най-добрите; показахме, че се различаваме от онези, които крещяха по улиците расистките лозунги – „турците вън”, „циганите на сапун”, „ромът е за да се пие” и други.

Ние показахме, че сме най-умните и можем да отвърнем на агресията с мир, защото искаме мир, искаме сигурност за семействата си, работа, качествено здравеопазване, добри улици, подчерта Раева.

Тогава защо позволявате на всички избори да купуват гласовете ви срещу кебапчета и те да си мислят, че сме прости и слаби, запита риторично депутатката.

Тя ги призова на предстоящия вот да покажат, че могат да бъдат единни и то толкова, че да управляват Пловдив.

Петя Раева поздрави присъстващите от лидера на партията Ахмед Доган, който по думите й е обещал, ако кандидат кметът на ДПС стигне до балотаж, то той ще пристигне в Столипоново с вертолет.

А аз знам, че заедно можем и защото имаме най-добрата листа за Общински съветници в Пловдив, каза още Петя Раева.

С призиви за подкрепа на Петя Раева и листата за общински съветници от ДПС с №7 пред многохилядното множество излезе и Николай Караиванов.

Той по един категоричен начин заяви, че в България има само българи и че всички български граждани трябва да живеят при по-добри условия – да имат качествено образование, добро здравеопазване и добра инфраструктура.

Станислав Анастасов, заместник-председател на НС на МДПС подчерта, че кварталът няма канализация, защото тук, в този град, не управлява ДПС.

Там, където управляваме ние, има и канализация, и е чисто и животът е по-добър, каза още Анастасов.

Според него качеството на живот може да се промени към по-добро, ако всичко го искаме, ако сме заедно и единни, защото сме доказали, че само тогава може да управлява ДПС.

А това е нужно, защото само Движението се грижи за малцинствата и затова, подчерта Анастасов, на 23 октомври всички трябва да гласуваме с №7 в интегралната бюлетина.

Мехмед Асан, дългогодишен председател на Общинския съвет на партията припомни, че ДПС има своята велика история, но за нея много малко се говори.

Той благодари на създателите на Движението в Пловдив с поклон.

Това, че сега ние можем да говорим дори за управление на ДПС, да сме това толкова много и толкова единни е заради първите, защото те ни дадоха насоката и ДПС пое по правилния път, обясни Мехмед Асан.

В Пловдив малцинствата са много толерантни и това го доказахме по време на събитията, свързани с Катуница, припомни още Асан.

Искаме обаче да живеем като всички наши съграждани, а гаранцията за това е да гласуваме всички на 23 октомври и то с №7, защото нашето бъдеще е №7, призова Мехмед Асан.

Толкова турци на едно място има само в Столипиново.

Толкова, колкото няма никъде в Европа, та дори и в Германия, каза Гюрсел Алиев.

Според него не трябва да се съжалява за онези, които са напуснали ДПС и са предпочели ромски партии.

Не трябва, защото така останахме хората, на които може да се разчита.

Той прогнозира за ДПС минимум 7 съветника в Общинския съвет в Пловдив, като допълни, че ако всички жители на 4-те етнически квартала гласуват с №7 – ДПС може да управлява Пловдив.

Тук сме, за да кажем, че искаме по-добро образование, че искаме работа и по-добри условия за живот, а това ще се случи, ако всички гласуваме и то с №7, каза на свой ред и Юксел Расим, областен председател на ДПС.

Защото тези, които сега изберем ще ни управляват през следващите 4 години, а нашите желания зависят от тях, допълни Расим.

И за да се сбъднат нашите желания този път, на 23 октомври, трябва да покажем единство и толерантност.

А това означава №7 в интегралната бюлетина и толкова активност от страна на малцинствата, че ДПС най-сетне да има кмет на Пловдив, призова Расим.

Две години управлява ГЕРБ и вече промени избирателния закон, така, че да ни накарат по време на предизборната кампания да говорим само на официалния език, каза в словото си Фикрет Сепетчи, депутат от ДПС в предишното Народно събрание.

Как обаче ще се разбера с тези от вас, които говорят на майчиния си език и който България е признала с подписването на международна конвенция?

На турски език Сепетчи обясни, че ако на 23 октомври отново всички, които са тук гласуват като миллиет, те отново ще покажат на управляващите, че са такива.

Не трябва да позволим да си помислят, че могат отново да ни накарат да гласуваме срещу себе си, защото от всичко това досега кажете какво имате и какво ви остана, подчерта той.

ДПС е партията, която ви защитава, която подкрепи Петя Раева и сега не трябва да се държим като миллиет, а да се доверим на Петя, защото тя е златното момиче, една от нашите златни хора, с които сме тръгнали заедно още от началото, припомни Фикрет Сепетчи.

Сега всички останали ни обичат по-малко от преди, защото през 2005 година показахме, че можем да имаме свой депутат от Пловдив и вие ме избрахте с 10 000 гласа.

Сигурен съм, че сега може да изкарате и 15 000 гласа и Петя Раева го заслужава, защото тя направи през последните години най-много за малцинствата в родния си град, допълни Сепетчи.

За доброто настроение на всички се погрижиха фолкдивата Цветелина Янева и Тони Стораро.

Нашите избиратели ни познават от дълги години и съм сигурна, че ще ме подкрепят, а с концерта на Цветелина и Стораро им доставихме удоволствие да се срещнат любимците, каза по-късно пред журналисти Петя Раева.

Тя уточни, че целта на митинга е била да отправи и своите послания – толерантност, единство и решителност.

И ние показахме и на града, и на света, че именно етническите квартали в Пловдив запазиха преди месец етническия мир тук, припомни пак Раева.

Другото, не по-малко важно послание е нуждата от благоустрояване както на тези квартали, така и на Пловдив като цяло и то чрез привличане на чужди инвестиции, посочи тя.

Раева добави, че това включва и облагородяване на паметниците на културата в Пловдив и подобряване живота на цялото население.

Защото посланието на моята кампания е „Пловдив е моят град, а пловдивчани са моите обични хора” и Пловдив заслужава да има най-добрия от най-добрите кметове в страната, коментира кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева.

Източник: Предизборен щаб на ДПС

 

{gallery}raeva06{/gallery}

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм