Тодор Петков: 9 септември не е минало, а настояще и бъдеще

Автор:
Събота, 10 Септември 2011 12:00

plovdiv-online 

ImageДевети септември не е минало! Девети септември е настояще и бъдеще!

С тези думи Тодор Петков се обърна към близо 300 социалисти и симпатизанти, дошли за митинг поклонението тази вечер на Братската могила.

В словото си по повод 67 години от Деветосептемврийската епопея той изтъкна постиженията на българската държава през периода на социализма.

Датата 9.09. 1944г допринесе страната ни от най-изостанала в Европа да се превърне в модерна и да мери ръст с останалите държави, посочи заместник-председателят на БСП – Пловдив.

Той припомни също икономическото, образователно и културно първенство на Пловдив допреди 20 години.

Какво е сега нашият град, попита бившият областен управител и отговори: Ако казваме, че в Пловдив са запазени социалните придобивки, това е заслуга на БСП!

Единствено в Пловдив детските ясли са безплатни от тази година, добави Петков.

По думите му и в това прозира повелята на деветосептемврийските герои, жертвали живота си от любов към живота.

Тази повеля според него е причината социалистите да гледат пловдивчани открито.

Никога не сме подвели нашите съграждани, защитавали сме ги и сме доказали, че спазваме обещанията си, изтъкна той като подчерта ролята на левицата, за да има града ни най-социалния облик.

Девети септември ни събра и ще  ни събира, защото не е преходна дата, Девети септември е нашата любов към Пловдив и бъдещето, завърши Петков, който ще поведе съветническата листа на БСП в предизборната надпревара.

Че идеята за свобода, сигурност и солидарност я споделят и млади хора, стана ясно от присъствието на много младежи и девойки пред Братската могила, както и от връчването на електронни членски карти на новоприети социалисти.

Лидерът на градската организация Атанаска Тенева лично поздрави новопостъпилите в редиците на партията и честити празника на присъстващите.

Да почетат паметта на загиналите борци за социална и справедлива държава дойдоха още народният представител Захари Георгиев, заместник-кметът от БСП Георги Търновалийски, общински съветници от левицата и цялото ръководство на БСП в Пловдив.

Източник: Пресцентър на ГС на БСП

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм