ОбС фатално закъсня със 100 000 лв. за 5 нови групи в ЦДГ

Автор:
Петък, 09 Септември 2011 14:39

Местният парламент да пита кмета за централизираното класиране за Пловдив

plovdiv-online

ImageНа заседанието си от 08.09.2011 г. Общински съвет по изричното настояване на инж. Матев направи промяна в бюджета на Пловдив.

Гласувани бяха очакваните  вече три месеца от над 130 млади семейства в Тракия средства в размер на 100 000 лв. за ремонт и възстановяване на бившата подблокова детска градина в бл. 50.

Помещенията са в активите на ЦДГ Червената шапчица.

В отпуснатите пари са включени и разходите за закупуване на ново оборудване на помещенията за 5 детски групи.

Обществената поръчка, избора на изпълнител и реализирането на дейностите по договора  ще бъде организирана от Кмета на Община Пловдив.

Забавянето на ремонта и обзавеждането на необходимите допълнителни 5 групи към детската градина е изцяло по вина на администрацията в общината, заяви кандидатът за кмет на Пловдив инж. Гиньо Матев.

Моето искане беше парите да бъдат гласувани на сесията преди летните отпуски, която се проведе на 2 август. Тогава от общината казаха, че напразно вдигам шум, имало достатъчно места в градините.

Ще напомня на кмета Атанасов, че със свое решение Общинският съвет го задължи до края на август тази година да е изготвил методика за внедряване на централизираното класиране в датските градини за всички райони на града, следвайки опита на пилотния проект в Тракия.

Изненадан съм, че на вчерашната сесия изобщо не е станало дума за централизираното класиране в градините, независимо от опашките на родители в район Южен и Северен.

Само с централизираното класиране в целия град ще стане ясно, че за Пловдив са необходими още доста градини и ясли. Защото връщането към лошите условия за децата в подблоковите помещения на ЦДГ Белослава и ЦДГ Червената шапчица само временно закърпва положението, сподели инж. Матев.

Източник: Пресцентър на ВМРО-БНД Пловдив

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм