Вицепремиерът Дянков и Иван Тотев на Римския стадион

Автор:
Четвъртък, 25 Август 2011 21:50

plovdiv-online 

Image
Снимка: Би Ви студио
Областният управител инж. Иван Тотев посрещна в късния следобед в Пловдив вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. 

Заедно с народния представител от ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова те инспектираха как вървят строителните дейности по проекта за възстановяване на Римския стадион.

Тези обекти обикновено се правят с кофинансиране  от общината.

Сегашният кмет на Пловдив не даде никакви пари.

Затова по изключение отпуснахме авансово 850 000 лева държавния бюджет, които след края на този етап от проекта ще бъдат възстановени от Европейския финансов механизъм, обясни вицепремиерът.

Надявам се през следващия етап от този проект да можем да работим с кметството, каза министър Дянков.

Вицепремиерът допълни, че вторият по големина град в България би трябвало да има съответно поне втория най-добър бюджет от европейски проекти, а община Пловдив почти няма спечелени пари от еврофондове.

Пловдив в момента се отличава с това, че общината работи много зле по европейски проекти, а там всъщност са големите пари, заяви Симеон Дянков.

Ако градът наистина иска да се реорганизира  и да става по-добър,  трябва да си взема пример от София и Бургас и да работи много повече по европроекти.

Това означава друг начин на работа на общината, категоричен бе вицепремиерът.

Строителните дейности по реконструкцията на Римския стадион вървят добре и по график.

С реализирането на този проект ще променим изцяло визията на пловдивската главна улица и ще развиваме туризма в Пловдив, заяви от своя страна областният управител инж. Иван Тотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм