Гръцки консултанти оставят Пловдив без 50 млн. по проект

Автор:
Четвъртък, 25 Август 2011 17:56

plovdiv-online 

ImageПоредна среща по Проекта за интергриран градски транспорт на стойност около 50 млн. лева ще се проведе в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Инициатор този път е зам.-министър Лиляна Павлова, която преди седмица изпрати кърваво писмо до кмета Славчо Атанасов и шефа на Общинския съвет Илко Илиев за безпричинно забавяне на договора от общината и наемането на допълнителни две консултатнски фирми с пари от местния бюджет.

След среща този вторник в министерството Павлова разбрала, че основен виновник за забавянето е гръцката консултантска фирма Планет и Денко, наета от самото министерство.

Зам.-кметът Георги Търновалийски подробно обяснил с документация затруднената комуникация с гърците, които до пролетта дори нямали офис в Пловдив.

Този път в министерството няма да ходи кметът Славчо Атанасов, а само Георги Търновалийски.

Павлова очаква да се яви и представител на Планет и Денко, които в сигнал до МРРБ прехвърлиха вината за забавянето на община Пловдив.

Ако до 30 август не бъде изготвен окончателният проект, МРРБ ще санкционира гръцкия консултант, заявява зам.-министър Лиляна Павлова.

Гърците нямали да получат нищо за проекта, след като не спазват сроковете, зарича се Павлова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм