Атанаска Тенева: Отиваме на избори с марката БСП

Автор:
Четвъртък, 25 Август 2011 16:37

plovdiv-online 

ImageНа специална пресконференция лидерът на пловдивските социалисти Атанаска Тенева оповести, че БСП регистрира днес в ОИК Георги Търновалийски за свой кандидат за кмет на Пловдив, както и листа на общински съветници.

Отиваме на избори с марката БСП, каза Тенева като подчерта, че няма коалиция, а заявена подкрепа от страна на седем  политически партньoри на левицата.

С подписаното споразумение те изразяват изключителното си доверие към Българската социалистическа партия и нейните политики за управлението на Пловдив.

Това доверие е градено в продължение на десет години във формата «Коалиция за България» и «Коалиция за Пловдив».

Моделът, с който ще се явим на местните избори, повтаря националния и на практика означава, че имаме кмет, листа, а по-късно и група в Общинския съвет от БСП, уточни Тенева.

Документът е парафиран от следните политически формации: БСП,  Движение Социален Хуманизъм, «Нова Зора», Комунистическа партия за България, Политически клуб «Екогластност», партия «Европейска сигурност и интеграция».

Малко по-късно към подписаното споразумение се присъедини и Политическо движение Социалдемократи.

Споразумението предвижда водачът на листата да бъде от БСП, второто място да заеме Георги Търновалисйки, а останалите кандидати за съветници да следват модела, приет от Конференцията на социалистите.

Заместник-председателят на Областния съвет на социалистите Maрия Вълканова огласи протокол за коалиционно взаимодействие и сътрудничество на партиите от Коалиция за България, който касае общите им действия за президентския и местния вот в Пловдив област.

Документът включва четири точки, които предвиждат координирана кампания за президентските избори, позитивна и толерантна кампания на кандидатите и участниците по населените места, където се явяват самостоятелно, и взаимна подкрепа на балотажите за кмет.

Общинските съветници от партиите в Коалиция за България ще реализират следизборно взаимодействие и единодействие в общинските съвети в Област Пловдив, е четвъртият ни взаимен ангажимент, обяви Вълканова.

ПК ”Екогласност” и Политически клуб „Тракия” също са подписали протокола, стана ясно на днешната пресконференция.

Веднага след края й упълномощеният представител на БСП в Пловдив и секретар „Коалиционна политика” към ГС на БСП - Пловдив адвокат Георги Атанасов внесе документите за регистрация в ОИК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм