Клуб на Камен Шишманов взе 4 стрелбища под наем

Автор:
Четвъртък, 16 Юни 2011 16:15

Веселина Бонева 

ImageГосподин Титюков, използвайте цялото си влияние в ГЕРБ, за да гласуват това предложение.

С тази реплика Илко Илиев се обърна към зам.-кмета Георги Титюков по време на вота за точката 4 зали за стрелба в училища или в отделни пристройки в дворовете им да се дадат под наем.  

Предложението на зам.-кмета по младежта и спорта Георги Титюков , което бе прието на сесията, бе бламирано на миналата заради разкол между коалиционните партньори. 

В списъка от програмата за разпореждането със спортните имоти на общината влизат залите за стрелба и оръжейните в СОУ Пейо Яворов, Димитър Матевски и в двете сгради на СОУ Братя Миладинови в Кичук Париж.

Засега стрелбищата стопанисва единствено и само Армейски клуб по стрелба Тракия, чийто шеф е зам.-председателят на градския парламент и виден деятел от НИЕ Камен Шишманов.

Клубът не плаща нищо за базата, но след отдаването ще брои наем.

Врели и кипели в общинските дела предполагат, че стрелбищата ще се отдават под наме за 10 години и по най-евтината възможна тарифа - 50 стотинки на квадратен метър, по която минават нестопански организации и партии.

Шефката на образованието в Пловдив доц. Павлинка Кацарова остро се възпротиви на предложението.

Тя напомни, че директорите имат право сами да решават съдбата на цялата училищна база.

Не може с непрозрачни процедури да се изземват функциите на директори на училища, категорична бе зам.-шефката на групата на ГЕРБ.

Никой не е забранил на клуб Тракия да ползва тези стрелбища, напротив навсякъде директорите са предложили продължаване на договорите.

Но ние искаме да извадим  тези стрелбища от школските бази и да ги предложим и на други клубове, не само на Тракия, обяви Кацарова. 

Причината - родителите не искали неизвестни хора да влизат и излизат от училищата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм