ОбС разреши кредит за рентгени на Св. Мина

Автор:
Четвъртък, 16 Юни 2011 15:45

Изборът на шеф на ДКЦ 3 стопиран заради нелеп спор за 0 или 1 лв. заплащане

Веселина Бонева

ImageС 29  за Общинският съвет гласува за даване на разрешение на МБАЛ Св. Мина ЕООД  разреши да тегли кредит до 850 000 лева, за да закупи апарат за графична рентгеноскопия и комбиниран апарат за графична и скопична рентгенография.

За конкурса за избор на шеф на ДКЦ 3 бe предложено в комисията да влязат общинските съветници Тодор Кръстев, Лилия Учкунова и Георги Колев.

Съставът на комисията бе гласуван, но след това предложението падна, заради нелеп спор за заплащането на членовете на комисията.

Лилия Учкунова поиска комисията да работи без заплащане.

Тодор Кръстев обаче предложи символично възнаграждение от 1 лев за  кадем на членовете на комисията.

Не го считам за подигравка, обяви Лилия Учкунова, но отказа да оттегли предложението си.

В тези години на криза не можем да си позволим нито лев разхищение, обяви д-р Учкунова.

За 5 минути даваме милионите и сега 20 минути се караме дали да вземаме по 1 лев или по 2 лева, възмути се лидерът на ДСБ Спас Гърневски.

Николай Караиванов предложи да се добавят още две нули след 1 лев и възнаграждението на комисията да стане по 100 лева на човек.

Припомняме, че между 100 и 300 лева върви възнаграждението на съветници в комиси досега.

После той оттегли предложението си, защото по думите му като видял, кои влизат в комисията, сметнал, че те трябвало да плащат на здравното заведение.  

121 000 лева заем за ремонт на ДКЦ 2 гласуваха общинските съветници.

Те дадоха и разрешение на шефа на доц. Илия Баташки, шеф на МБАЛ Свети Пантелеймон за изграждане на собствена котелна централа на стойност до 240 000 лева.

Д-р Учкунова обяви, че доц. Баташки не може да присъства на сесията, за да мотивира персонално искането си, защото е в спешното с тежък инфаркт. 

С 34 за Общинските съветници избраха и контрольори на общинските здравни заведения и отпуснаха заем от 80 000 лева на управителя на ДКЦ 5 Пламен Фотев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм