БСП обвини П. Кацарова в разправа с Кирчо Атанасов

Автор:
Вторник, 31 Август 2010 16:11

plovdiv-online 

ImageДиректори на учебни заведения се освобождават или пенсионират безпардонно, а новите се назначават при режисирани конкурси за „точните” хора.

Това се казва в Декларация на Изпълнителното бюро на БСП във връзка с пенсионирането на доц. Кирчо Атанасов, дългогодишен директор на Математическата гимназия.

В петък бившият зам.-министър на образованието в кабинета Станишев е бил информиран по телефона от чиновник на РИО Пловдив, че на 30 август 2010 г. ще бъде пенсиониран.

Г-н Атанасов е директор на едно от най-успешни български средни училища – ОМГ „Акад. Кирил Попов”, и почетен гражданин на Пловдив, припомнят от БСП.

Отношението към човека, дал 35 години от живота си за развитието на световноизвестната пловдивска математическа гимназия като директор и четири години като заместник-министър в Министерството на образованието и науката, е възмутителен пример за стила на управляващата партия в лицето на г-жа Павлинка Кацарова – началник на Регионалния инспекторат по образование, се казва още в Декларацията.

Това е не само поредният акт на унизително пренебрежение към човешкото достойнство, но и грубо погазване на всякакви морални и законови норми.

Само ще припомним, че самата Павлинка Кацарова оглави РИО Пловдив въпреки конкурсните изискванията за педагогическа правоспособност и след отмяна на конкурса, спечелен от „неподходящия” за ГЕРБ кандидат Вихра Ерамян, твърдят от левицата.

Изразяваме възмущението си от грубото и безпардонно отношение на началника на РИО Пловдив г-жа Павлинка Кацарова спрямо заслужили дейци на пловдивското образование и наука, приключва Декларацията на БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм