Тодор Чонов издал инфо въпреки прокурорска възбрана

Автор:
Понеделник, 30 Август 2010 19:02

plovdiv-online 

ImageРайонна прокуратура сезира Окръжна за неправомерно изнесена в медиите информация от директора на ОД на МВР Пловдив старши комисар Тодор Чонов, въпреки писмено уведомление от наблюдаващия делото прокурор.

Протестът на прокуратурата е изпратен до медиите от говорителя Даниела Начева.

Според прокуратурата Чонов е разкрил на медиите информация за досъдебно производство, въпреки изрична забрана на наблюдаващия прокурор.

Това е станало въпреки, че старши комисар Чонов е бил уведомен писмено от наблюдаващия делото прокурор, че не трябва да се дава информация за хода на разследването.

Обвинителят дори посочил в писмото си, че в противен случай ще бъдат предприети предвидените в закона действия.

Независимо от това в няколко информационни сайта са огласени факти от разследването. За източник е цитиран пресцентърът на ОД на МВР.

В интернет сайт е публикувано и изявление на старши комисар Чонов по въпросното досъдебно производство.

Става въпрос за случая със скандалното изчезване на конфискувани папироси без бандерол от помещения на Следствената служба.

За скандала plovdiv-online писа.

Тогава старши комисар Тодор Чонов обяви, че случаят е срамен, но такива неща стават и заради бавенето на процесуалните действия, което вбеси прокуратурата.

Наказателната отговорност за разгласяване на сведения от досъбенто производство е до една година затвор или пробация, казват още от прокуратурата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм