НИЕ и БСП се карат, Титюков печели

Автор:
Понеделник, 30 Август 2010 17:44

Стоварват най-голямата отговорност за пари върху Петър Антонов от Раковски 

plovdiv-online 

Image
Петър Антонов
Дирекция Евроинтеграция, която е с нов титуляр, трети поред за този мандат - Петър Антонов, бивш кандидат за кмет на Раковски от Колация за България, ще се пробва в написването на проект по програма на Европейския съюз за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие.

Това е най-спешната задача пред Антонов, след като пое Дирекцията през август, докато ресорният зам.-кмет Ганчо Колаксъзов беше в отпуск.

Според другото ново назначение в общината след рокадите и брадвата на щата - зам.-кмета Александър Долев, Пловдив можел и да се провали с кандидатстването, защото срокът е до 1 ноември, а общини, близки до ГЕРБ, вече били известени и дори имали готови проекти.

Долев обяви, че кабинетът делял общините на наши и ваши.

Ако все пак спечелим парите, ще ги вложим в изграждането на комплексна програма за развитие на градоустройствения план, подобряване на екологията и социалните услуги, както и развитие на икономиката, каза Долев.

По още две европейски програми ще кандидатства община Пловдив.

Едната е за 500 хиляди лева за почистването на река Марица, укрепване на коритото, както и изграждането на диги.

Другата е за 6 милиона и е за туризъм.

Тъкмо тези 6 милиона скараха ресорния зам.-кмет Петя Гогова и члена на Консултативния съвет по туризъм Любозар Фратев, който обяви, че Пловдив се тутка и ще загуби парите.

Гогова контрира, че срокът е чак през зимата на 2011 /14 януари/ и новият директор на Евроинтеграцията Петър Антонов ще пише програмата под ръководството на завръщащия се от отпуска Ганчо Колаксъзов.

Искрите, прехвръкващи между кадрите на НИЕ - Долев и Гогова, и тези на БСП - Колаксъзов и Антонов, вече създавали непоносимост между двата лагера в местната власт, казаха общинари пред plovdiv-online.

Най-печеливш от ситуацията бил третият лагер - на зам.-кмета Георги Титюков, който вече се сдоби с поръчката да зарежда общинското гориво за 4 години напред.

За ожалване била ситуацията на Петър Антонов, върху чиито плещи пада отговорността при несполуки с европроектите, казаха още нашите източници.

Момчето обръгна в битки по време на изборите в Раковски, но схемата Орел-Рак и Щука в община Пловдив ще го потопи, прогнозираха те.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм