Като не му дадоха 5, Славчо моли за 30 млн.

Автор:
Сряда, 14 Юли 2010 20:44

Веселина Бонева

ImageГосподин Дянков, искам пред пловдивската общественост да ви помоля поне да направите така, че да получим 30 милионния заем, удари го на молба кметът Славчо Атанасов пред финансовия министър, след като вместо 5 милиона получи само 2.8 и то при избрани от правителството приоритетни проекти.

Според председателя на Общинския съвет Илко Илиев тези проекти не съвпадат с онези, за които общината счита, че са приоритетните.

Той например не вижда смисъл да се започва пътната връзка Модър-Царевец, свързваща районите Западен с Южен, а да се завърши ремонтът на Синдикалния дом, добил популярност като пловдивското мини НДК.

Там висят неразплатени едни 6-7 милиона към гръцката фирма-изпълнител.

При 30-милионния заем не искаме нито 1 лев от държавата и затова ви моля да пратите писмо до Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, за да получим заема, който експерти на община Пловдив и на финансовата институция подготвят от година и половина, замоли се кметът Славчо Атанасов на Симеон Дянков.

Той припомни, че при вчерашната си среща с премиера Бойко Борисов, той му обещал да съдейства за заема.

Аз съм принципал в ЕБВР и всичко минава през моя подпис.

От ЕБВР ни върнаха писмото, в което отговарят на въпросите ни.

Сега моите експерти работят по второто писмо до банката и въз основа на него те ще решат кога да задвижат този пловдивския проект.

Гледането на заема се отложи заради техническите проблеми, които излязоха, обясни финансовият министър.

200 000 евро е похарчила банката за командировъчни досега и смятам, че с позитивно отношение от страна на Министерството на финансите ще се реши проблема със заема, продължи да настоява за ходатайство градоначалникът.
Работил съм с много международни организации и трябва да ви кажа, че решенията  ги вземат само те и не ги променят от изказани лични мнения, категоричен бе Симеон Дянков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм