Чудо! Без преписвачи на изпитите по български и литература

Автор:
Понеделник, 12 Юли 2010 16:52

Меглена Атанасова

ImageНито един преписвач не е спипан на кандидат-студентските изпити по български език и литература в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

“Или младежите са били наистина добре подготвени, или респектът към квесторите е бил голям. Но фактът е, че няма установен нито един опит за преписване и на двата изпита”, заяви пред plovdiv-online главният секретар по учебна дейност и акредитация доц. Запрян Козлуджов.

Препитването из дебрите на българската литература се състоя в аулата на новата сграда на ПУ, като явилите се 82-ма кандидат-студенти бяха наблюдавани от четирима квестори.

Изпитът премина под формата на тест, а резултатите ще бъдат оповестени късно този следобед.

Отново под формата на тест, но със значително по-голям брой кандидати премина изпитът по български език.

От общо 3 300 заявили участие, на него се явиха 3 225 кандидат-студенти.

Огромният наплив на желаещите да покажат знанията си по езикова култура, наложи разпределянето им във всички сгради на ПУ, плюс Европейския колеж и старата сграда на Техническия университет.

Докато кандидатите решаваха теста и умуваха над текстовата задача “Кога целта оправдава средствата”, над 500 квестори следяха под лупа за наличието на помощни средства /пищови/.

Към момента работите се проверяват от 32 преподаватели, а резултатите ще станат ясни след около десет дни, заяви доц. Козлуджов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм