Иван Тотев посрещна ученици от Западните покрайнини

Автор:
Вторник, 06 Юли 2010 20:22

plovdiv-online 

ImageГрупа от близо 50 ученици и преподаватели от българската общност в село Звонци в Западните покрайнини, Република Сърбия, бяха гости на областния управител на Пловдив инж. Иван Тотев.

През април директорът на училище „Братство” Драган Иванов се свърза с мен и потърси подкрепата ми при организиране честванията на 150-тата годишнина от основаването на учебното заведение.

Останах впечатлен от това как като съвременен апостол обикаляше България и търсеше всичко, което можеше да бъде използвано, за да засили любовта на тези деца към страната ни, сподели областният управител инж. Иван Тотев. Затова реших  да помогна.

На 20-ти май, когато беше тържеството, осигурих транспорт за детска формация от Пловдив, която да гостува в село Звонци и да изнесе концерт там. Тази екскурзия бе като подарък от мен за това, което директорът Драган Иванов и учителите правят, обясни още инж. Иван Тотев, който лично поема разходите по екскурзията.

Децата и техните учители вчера посетиха Велико Търново, където бяха приети от областния управител Пенчо Пенев.

След като разгледа старата българска столицата, групата посети Етъра и Шипка.

След срещата си с областния управител инж. Иван Тотев нашите сънародници се запознаха с историята и забележителностите на Пловдив, посетиха Бачковския манастир и Асеновата крепост.

В последния трети ден от посещението си гостите от Звонци ще видят други важни за българите места - Карлово, Калофер, Сопот.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм