Захари иска 15 млн. за Пловдив от оперативния резерв на Бойко

Автор:
Вторник, 22 Юни 2010 16:02

plovdiv-online 

Image15-те милиона лева, обещани от кабинета за капиталови разходи на община Пловдив, да се вземат от т. нар. оперативен резерв в размер на милиард сто и петдесет хиляди лева, предлагат народните представители от БСП Захари Георгиев и Петър Мутафчиев.

Предложение им е заведено във вторник, 22 юни, в деловодството на Народното събрание, за да се разгледа между двете четения за актуализацията на републиканския бюджет.

Предлагаме оперативния резерв на Бойко Борисов да бъде намален с 15 милиона и те да се запишат в реда за община Пловдив, който е предвиден в член 10, обясни на пресконференция Захари Георгиев.

Депутатите предприемат тази законодателна инициатива, тъй като за поред път стана ясно, че правителството няма намерение да изпълни ангажиментите си по споразумението за депониране на столичните отпадъци на пловдивското сметище.

Преди две седмици на срещата с нас министър Дянков обеща, че проблемът с договорените и скрепени с решение на Министерски съвет средства за капиталови разходи на община Пловдив, ще бъде решен с актуализирания бюджет, припомни пловдивският депутат Захари Георгиев.

Уви, в графата за общи капиталови разходи на общините е записана общата сумата от 550 хиляди лева, посочи пловдивският депутат.

Той и колегата му Петър Мутафчиев с интерес очакват реакцията на другите народни представители от Пловдив и областта относно тяхното предложение.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм