ГЕРБ и Атака напуснаха, управляващите приеха бюджета

Автор:
Четвъртък, 25 Февруари 2010 21:14

Двойките от СДС и от ДСБ изненадващо останаха за гласуването в залата 

plovdiv-online

Image
Тодор Христев
ГЕРБ и тримата общински съветници от Атака без отцепилите се Тодор Христев и Елена Райчева напуснаха сесията преждевременно, след като стана ясно, че не се приема нито едно от близо 30-те техни предложения за промени в Бюджет 2010.

Още по-рано през деня съпредседателката на групата на ГЕРБ Дани Каназирева предложи опозицията да излезе в знак на протест, че управляващите не се вслушват в препоръките им.

Пак преди това местният парламент и съветник №1 Илко Илиев се съгласиха с временния лидер на Атака Димитър Керин, който поиска гласуването на бюджета  да стане на две поредни заседания на Общинския съвет, каквато е била практиката миналата година.

След излизането на опозицията мнозинството набързо и без много приказки прие Бюджета и се договори второто му четене да е следващия четвъртък.

Изненадващо в залата останаха двамата съветници от СДС Тони Симидчиева и Николай Караиванов и двамата от ДСБ - Спас Гърневски и Даниела Желязкова, които досега минаваха за опозиция в ОбС.

Така в кулоарите останаха само 16 съветника - 13-те на ГЕРБ и 3-та от Атака.

Бюджет 2010 беше приет на първо четене с 31 гласа за, 3 против и нито един въздържал се. Предстои предрешено второ четене на извънредна сесия идния четвъртък.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм