Пенсионерите клекнаха на Петко Атанасов

Автор:
Понеделник, 14 Декември 2009 14:33

Временният кмет изигра нещата хем да си останат, хем пенсиите да му благодарят

Веселина Бонева

ImageС викове "Браво!" и бурни аплодисменти приключи протестът на пловдивските пенсионери пред общината. Това стана след разговор на зам.-кмета Петко Атанасов с техни представители, който продължи близо 40 минути. После вицеградоначалникът, който в момента замества болния Славчо Атанасов, слезе долу и взе мегафона от поредния пенсионерски оратор.

Искам да ви припомня, че предложението на градската администрация, което бе отхвърлено, бе пенсионерите да не плащат билетче в градския транспорт, обърна се зам.-кметът към протестиращите. После поиска от тях да излъчат постоянни представители, с които той да се среща и да води диалог, докато най-накрая се напаснат намеренията на двете страни - община и пенсионери.

Атанасов се ангажира още в понеделник да внесе в общината предложението за безплатното пътуване в градския транспорт на пловдивчани над 70 години.

Цената, срещу която възрастните хора се съгласиха да спрат митинга, бе мъгляво обещание, че всички над 70 години ще пътуват в градския транспорт, без да плащат билетче при условие, че си купят пакетна карта за няколко линии в транспорта на Пловдив. Не е ясно колко ще е цената на картата, нито на какъв принцип ще се избират линиите във всеки пакет, уточни Атанасов.

Според него имало два варианта - или всяка превозваческа фирма да издава пакетна карта за линиите, по които се движи, или всеки пенсионер да реши кои са най-често ползваните от него автобуси, за да вземе документ за тях. Предложението ще бъде внесено на по-следващата сесия на Общинския съвет в началото на януари, а кога ще влезе в сила, не се знае.

Дотогава пенсионерите ще пътуват по досегашния модел - 14 лева за целогодишна карта за цялата градска мрежа плюс 40 стотинки за билет.

Много умен ход от страна на Петко Атанасов. Ще видите, че на следващия протест пенсионерите ще са много по-малко от днес, след като трябва да се бъркат в джоба за по 40 стотинки за всяко пътуване, шегуваха се зевзеци в кулоарите на общината. 

В сряда пред общината ще протестират инвалидите, с които ще се преговаря отделно, съобщи Петко Атанасов.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм