Ай, Цалапица! София складира за 14 лв, Пловдив и областта - за 25

Автор:
Понеделник, 14 Декември 2009 14:18

plovdiv-online

ImageКметът Славчо Атанасов си откри нов фронт - този път не с пенсионерите, а с колегите си от околните общини, които депонират отпадъците си на сметището в Цалапица. От името на кмета на сесията в четвъртък се внася предложение за вдигане на таксата от 14 на над 24 лева (23.86 без ДДС) от Нова година. В същото време договорът за софийската смет е за 14 лева на тон въпреки репченията на кмет и съветници, че няма да клекнат под 25 лева.

Асеновград, Първомай, Садово и Кричим ще си депонират отпадъците на асеновградското сметище.

Към Карлово ще возят Калояново и Брезово. Раковски се отказва от Цалапица и чака така или иначе да заработи Заводът за твърди битови отпадъци в Шишманци.

В капан обаче са пловдивчани, както и жителите по родопската яка - община Родопи, и на север - община "Марица". Ако дъветниците вдигнат таксата на 25 лева с ДДС, това почти със сигурност ще увеличи налога на сметта на населението в трите общини.

Не е ясно при това положение как Славчо Атанасов обеща преди седмица дори на намали такса смет за пловдивчани.

Балите със софийски боклук по договора за депонирането на 100 хиляди тона на сметището край Цалапица ще спрат да пристигат на депото от утре до 4-и януари. За това информира междувременно Лилия Таскова, началник отдел „Управление на отпадъците” в Община Пловдив.

За прекъсването на транспортирането е уведомил директорът на дирекция „Опазване на околната среда” в столична община Петър Трайков. Досега на пловдивското сметище са пристигнали вече около 7 хиляди и 400 тона от договора за 100-те хиляди тона бали.

Припомняме, срокът за реализиране на договорката между двете общини е до края на юни 2010-а.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм