Пускат бул. "България" за Коледа срещу 1 млн.

Автор:
Четвъртък, 22 Октомври 2009 21:30

Автор Веселина Бонева

ImageПловдивската община е обжалвала във Върховния административен съд постановлението на Комисията за защита на конкуренцията за временно спиране на ремонта на бул. "България" . Това съобщи главният юрист на общината Савина Петкова.

Реконструкцията бе замразена заради жалбата на фирма "Пътни строежи" на Васил Божков срещу условията за обявяване на предишната поръчка. Шефът на дирекция "Капитално строителство" Тодор Пашов пък оповести, че поради стопирането на ремонта заради съдебните процедури, се налага общината да обяви нов конкурс. Фирмата-изпълнител, която го спечели, ще се занимава само с асфалтирането от бордюр до бордюр на разкопаното северно платно в отсечката от бул. "Васил Априлов" до ул. "Победа", а паркоместата, велоалеите, тротоарите и  осветлението, които са предвидени по проекта, утвърден от Националната агенция за пътна инфраструктура, ще се направят напролет. Според шефа на "Капитално строителство" това е единственият начин разкопаният булевард да бъде пуснат в движение за зимния период.

Той смята, че приблизителната цена за асфалтирането на отсечката ще е около 1 милион лева и се надява да бъде готова до Коледа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм