Родопи и Перущица бойкотират среща за снегопочистването

Автор:
Петък, 25 Септември 2009 16:26

Свинският грип допълнително може да утежни нещата при непочистени пътища 

Автор plovdiv-online 

Image
Георги Игнатов
Общините Родопи и Перущица бойкотирата среща при областния управител Иван Тотев за зимното почистване. Изключително съм разочарован, че двете общини не изпратиха представители на тази толкова важна среща, заяви заместник-областният управител Георги Игнатов, който ръководеше заседанието. Надявам се, че тази година зимата няма да ги изненада, допълни той.

Според представителите на другите общини проблемите са недостиг на средства и проблеми при сключването на договори със снегопочистващите фирми. Георги Игнатов посочи няколкочасовия срив по почистването на международния път Пловдив - Поповица и образувалите се поледици миналата зима. Необходимо е достатъчно количество луга и пясък и по-добра координация между службите, каза Игнатов.

Той допълни, че в Пловдив особено значение има и почистването на спирките, подлезите и малките улици, в които при обилен снеговалеж не може да влезе дори линейка заради паркираните автомобили.

Областният управител инж. Иван Тотев изиска от кметовете на общини да получи всички протоколи от техническите прегледи на почистваща техника. Д-р Янка Барганова от РИОКОЗ пък изрази опасения, че свинският грип може допълнително да утежни обстановката тази година и при недобре почистени пътища по-трудно да се оказва помощ на пипналите вируса.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм