Ремзи Осман: Павел Шопов искаше да води листа на ДПС!

Автор:
Петък, 25 Септември 2009 16:02

Дясната ръка на Волен Сидеров висял три седмици в централата на Доган

Автор Веселина Бонева

ImageУлтранационалистът от Атака и единствен депутат на Волен Сидеров от Пловдив - Павел Шопов, висял няколко седмици в централата на ДПС в София с молба да бъде водач на партийната листа на Ахмед Доган за Пловдив-град през 2001 година. Това разкри специално за plovdiv-online дългогодишният депутат от ДПС Ремзи Осман. Висенето на Павел Шопов, чиято фамилия е Тъпчилещов, става в продължение на три седмици преди регистрацията на партиите за участие в парламентарния вот.

Беше минало доста време, откакто Павел Шопов е бил член на Народното събрание от СДС, обясни г-н Осман. Преди тези избори той се правеше на демократ, убеждаваше ни, че ще спечели, но добре, че не сме го предложили на Национален съвет, връща лентата Ремзи Осман. Бяхме на крачка да го направим.

Шопов твърдеше, че може да организира голяма подкрепа в Пловдив. Видя се какво направи начело на листата на Атака - вкара само себе си. 

Всеки има право на развитие в мисленето си, но от демократ да станеш краен националист - това вече е извън представите ми за почтеност в политиката, каза Ремзи Осман. Този момент, как висеше пред централата на ДПС през 2001, съм му го припомнял от трибуната и на миналото и на това Народно събрание, когато започне да говори неоснователни приказки и лъжи, допълни Осман.

Даже съм се шегувал: "Павка, сложи поне едно черно яке, защото не приличаш на националист! Но и едно време не приличаше на демократ!"

Самият Павел Шопов Тъпчилещов не отрича срамния факт в политическата си биография.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм