Страшно: Двама пловдивчани се удавиха край Арапя

Автор:
Четвъртък, 16 Юли 2009 12:21

Софиянец спасява 9-годишно дете, хвърля се за баща му и загива 

ImageТрима мъже са се удавили в морето край къмпинг „Арапя", двама от тях са пловдивчани. Инцидентът е станал вчера следобед в неохраняема зона. Сигналът за случилото се е подаден в Районно управление на МВР - Царево. Отишлите на мястото на инцидента полицейски служители са установили, че около 16.30 ч. в морето, въпреки видимо голямото вълнение и неохраняемостта на плажа, са влезли да се къпят 41 годишния Огнян Стаменов от Пловдив и деветгодишният му син.

Вълните са завлекли двамата навътре в морето и те започнали да викат за помощ. Софиянецът Димитър Ламбов (44) и пловдивчанинът Иван Божанов (39) се хвърлили да ги спасяват. Димитър извадил детето навън и отново се гмурнал, за да спасява баща му. Според събралите се на мястото на инцидента свидетели и тримата мъже са се удавили.
Телата на пловдивчаните Иван Божанов и Огнян Стаменов са открити и извадени на брега, но тялото на спасилия детето Димитър все още не открито, съобщиха за plovdiv-online от ОДП Бургас.

Божанов и Стаменов са приятели от детинство. Живеят в центъра на Пловдив. Стаменов бил със семейството си на каравана на Арапя. Съпругата му, пред чиито очи се разиграва, трагедията, е в шок.

Софиянецът Димитър Ламбов пък бил отличен плувец. Преди да извади детето, той се гмурнал и спасил също давеща се във вълнението жена. Третото гмуркане на Ламбов е било фатално за него.

Мястото е изключително опасно, дълбочината е два метра, а при вълнение се завихряло течение като в канал, казаха от ОДП Бургас. Използвало се за уиндсърф.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм