Батаклиев изпадна в немилост и сред своите

Автор:
Сряда, 15 Юли 2009 16:27

ImageОбщинският съветник Ангел Батаклиев, мажоритарен собственик на Градски транспорт, изпадна в немилост и сред групата на БСП в ОбС, разбра plovdiv-online. Това се случи, след като бизнесменът-превозвач настоял за подкрепа за идеята му да раздели бившето общинско дружество на три, така че печелившата дейност да бъде настрана от непечелившите. Така щяло да се направят от АД-то две нови АД-та - за автобусен и тролейбусен транспорт. Имената на трите фирми дори били вече готови - "Автобусен транспорт", "Тролейбусен транспорт" и "Градски транспорт".

От ГЕРБ видяха в схемата, предлагана за гласуване на сесията на ОбС, чиста проба източване на дружеството и оставяне на самата Градски транспорт като куха фирма. Същото обаче прозрели освен във ВМРО и в БСП. Лют скандал се разразил на сбирка на левите съветници снощи.

Идеята на Батаклиев била подкрепена само от двама от тях - зам.-председателят на ОбС Ангел Петров и Стефчо Таушанов, наричани "съдружници". Самият Петров е представител на общината в Градски транспорт и би трябвало да брани нейните интереси. Против идеята на бизнесмена се обявили повечето от присъстващите съветници от КБ, след като още през деня стана ясно, че от ВМРО няма да подкрепят този път Батаклиев, дори ще пратят предложението за преструктуриране на прокуратурата.

Самият бизнесмен обеща тържествено през февруари да възстанови дяловете на общината в Градски транспорт до 33 на сто чрез доброволно дарение, след като те се стопиха до жалките 2.85 процента. Това стана на извънредна пресконференция, на която присъстваха лидерът на БСП в Пловдив Захари Георгиев и лидерът на ВМРО Бойко Ватев, кметът Славчо Атанасов и шефът на ОбС Илко Илиев. Кметът дори благодари за благородния жест на бизнесмена.

Жестът обаче остана на думи и това сега развързва ръцете на Батаклиев да преструктурира дружеството и без разрешение от ОбС, тъй като общината няма блокираща квота.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм