Стария Пловдив светва наесен

Автор:
Сряда, 15 Юли 2009 15:42

Image40 000 лева от общинския бюджет са предвидени за ремонт и възстановяване на настилката от калдъръм в Стария град. Стартираме процедурата и най-късно от август ремонтите ще започнат, съобщи зам.-кметът Георги Шопов. Част от тези средства ще отидат за възстановяване на тротоарните настилки след отстранените около 20 броя стари пънове.

До края на юли стартира процедура по Закона за обществените поръчки за художествено осветление на църквата „Св. Неделя”, Хисар капия, Балабанова къща, Часовниковата кула на Сахат тепе и арменския храм „Сурп Кеворк”, който ще бъде осветен съвместно със средства и на арменската общност. Сумата за изграждане на ефектните светлини е 30 000 лева. 18 000 ще струва ремонта и възстановяването на съществуващото в Стария град улично осветление.

В момента там се намират 66 стълба и 22 броя фенери. 15 000 лева ще струва ремонтът и боядисването на стълбовете, 3 000 лева са предвидени за фенерите. След ремонта, всички те ще бъдат боядисани в черен цвят и ще светят с еднаква на цвят светлина. Проектът вече е съгласуван с Националния институт за паметници на културата.

Приоритетно ремонтът на осветителните тела ще започне по протежение на туристическите маршрути – по четирите входа към Стария град по улиците „Съборна”, стълбите на „Константин Стоилов”, по „Цанко Лавренов” – Източната порта и „Митрополит Панарет”. Маршрутите включват и улиците „4-ти януари”, „Д-р Чомаков” и други.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм