Екстремни спортове радваха млади и стари край хижа „Здравец”

Автор:
Неделя, 28 Юни 2009 19:13

ImageБлизо 200 младежи с афинитет към екстремните спортове се включиха в празника „Ние сме на ваша страна”, организиран в неделя от младите пловдивски социалисти. Над три часа продължиха състезанията и забавните игри в околностите на хижа „Здравец”. Най-смелите петнайсетина шофьори се метнаха на АТВ-тата, след като показаха документи за правоуправление. Около 40 ентусиасти набраха смелост и се повозиха на четириколесните мощни мотори.

Завидни майсторски умения, на трудното трасе към Бяла черква с дължина два километра, показаха байтърите от клуб „Еделвайс”. Най-бърз се оказа 17-годишният Тони, когото съотборниците му охарактеризираха не само като изключително смел, но и много умен. Момчето учи в Математическата гимназия, а страстта му към планинското колоездене го провокирала само да проектира и изработва велосипедите, с които катери.

ImageЛично Захари Георгиев му връчи голямата награда и високопроходим планински велосипед. Пловдивските социалисти раздадоха още награди в надпреварите по федербал, дърпане на въже, скачане с чували. Лидерът на БСП в Пловдив и втори в листата на КБ за 41-то НС се включи в един от отборите по дърпане на въже и за малко тимът му не стана първи. Колегата му от бюлетина № 6 Явор Гечев пък участва във всички игри и спечели първенството във федербал на двойки с партньорката си Николета Личева.

Захари Георгиев отличи най-малкия (12-годишния си съименник Захари Георгиев, който участва при байтърите от отбор „Еделвайс”) и най-възрастния участник в надпреварата край хижа „Здравец”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм