Коалиция с БСП и ДПС не трябва да се прави в името на България

Автор:
Неделя, 21 Юни 2009 18:31

ImageКоалиция с БСП и ДПС не трябва да се прави в името на България, заяви Бойко Борисов пред повече от 4 хиляди пловдивчани, изпълнили докрай Античния театър. На всеки от нас Господ и съдбата са ни отредили някакво място. Станишев 4 години се прави на премиер в мандата на Ахмед Доган. В момента 124 секции в Турция се разкриват, а в Атина, в Солун, в Кипър, Германия и Испания, където има по 100-200 хиляди българи - само по едва, две три секции. Затова преди няколко дни Доган каза, че без ДПС правителство няма да има. Искам да питам къде ви е демокрацията и 20 години за каква демокрация, какъв Европейски съюз, какво НАТО сме си говорили, след като Доган може да каже - или с мене, или няма правителство, попита лидерът на ГЕРБ под бурните овации на хилядите членове и симпатизанти на партията и продължи: Значи той не зачита вота на хората. Защо досега без Доган нито едно правителство не е правено, нито един президент не е издиган? Задали ли сте си този въпрос? Аз знам, че ако ГЕРБ управлява, Доган трябва да е в опозиция.

На пресконференциите след евровота освен за мен Ахмед Доган за друг политик или партия да каза нещо лошо? Защо само ние сме лоши? Затова, дами и господа, всеки на наше място след поредния път, когато бихме БСП, макар и на куц крак, щеше да отиде да празнува. Има малко неща, които си позволявам да забранявам, но тържества нямаше. Защото трябва да знаете следното - ако ГЕРБ няма пълно мнозинство, все едно не сме печелили избори. По-добре да ставаме втора сила. В противен случай ще биеме и нищо от това, което искаме да направим няма да се случи. Затова се откриват 124 секции в Турция. Затова видяхте и за срам на НДСВ, и за срам на Лидер, и на всички останали, които си позволиха по този начин да пазаруват и трябва да ви кажа във феодалния строй не е имало такова чудо - да джиросваш хора. Такова чудо няма.  Важно е да проумеете и да кажете на повече хора това, което казвам - или пълно болшинство, или няма смисъл. Така ще ни извият ръцете, че след една или две години не можем да дойдем тук при вас, заяви още г-н Борисов.

ImageБългария е изправена пред много тежък кръстопът. Ако тази коалиция още веднъж направи правителство - такъв популизъм няма никъде. 300 милиона евро щели да дадат за 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй. Ние милиарди загубихме. Сега щели да дадат, ама не казват кога ще ги дадат. Не казват, че 27 държави трябва да се съгласят и тогава да ги дадат. 27 държави трябва да кажат "Да". Нали си го представяте във времето? Или правиш от магистрала "Струма" 5 километра в равното, където се прави лесно - не там, където са планините, където трябва да минат тунелите. Не са направили мостове, а през 2012 г. връщаме парите. Значи Брюксел дава и ако не се направи, ти вземат парите. Те калпави хора не търпят. И затова управляващите сега в уплахата си започват да пренасочват за "Тракия". Парадоксът е, че Станишев казва в последната си седмица на управление, че в Брюксел му казали, може би един ден някога ще пуснат пари. Това е прецедент в Европа - да ти спрат парите. Това не е нормално 4 години по всички програми да ти спрат парите. И когато започнат да ви пускат трохичните, с такова задоволство да каже, че някой чиновник казал, че ще пусне парите.

Станишев си играе със страховете, че ние ще намалим пенсиите и заплатите. Виждате и бизнеса, и пари в бюджета няма, и предприятията спират. За да има пари, трябва да се работи, трябва да има външни пари от еврофондовете, от инвестициите, за да може отвътре бюджета да подпомага социалната сфера. В момента, в който отвън ти спират парите, почваш да теглиш от вътрешния бюджет. Естествено населението започва да обеднява. И ако заварим ние минус 2 % в бюджета, какво ще правим? - попита г-н Борисов и продължи:

Пред вас са нашите депутати - дано сме подбрали такива, които да не срамят Пловдив - точно обратното. Пловдив е прекрасен град, тук трябва да се инвестират много пари, за да бъде действително прекрасен, каза още лидерът на ГЕРБ и допълни, че ще търси отговорност на всеки, който не изпълнява това, за което хората ще гласуват.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм