Иван Тотев води ГЕРБ в Пловдив, Димитър Лазаров - в областта

Автор:
Петък, 12 Юни 2009 18:16

Лили Иванова и Вежди Рашидов са водачи в Търговище и Кърджали 

ImageКметът на Източен и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев е водач на пропорционалната листа на партията за парламентарните избори. Областният координатор Димитър Лазаров води листата в областта. Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се бори за място в парламента. Той не е нито мажоритарен кандидат, нито водач на листа. Това стана ясно, след като днес партията му представи листите си за депутати.

Още в началото на седмицата plovdiv-online обяви, че Иван Тотев е първи в списъка на пловдивския ГЕРБ, който беше пратен до централата в София. Тогава масово активисти на ГЕРБ отрекоха информацията. Тя обаче е вярна.

Единствената въпросителна - за мажоритарен кандидат на ГЕРБ - област, падна. Това ще е Димитър Лазаров, който води и пропорционалната листа.

Борисов ще е премиер, ако ГЕРБ получи достатъчно подкрепа, за да състави кабинет, заяви председателят на партията Цветан Цветанов.

Самият Цветанов води листите във Варна и 23 МИР в София, а мажоритарно се явява във Велико Търново. В Бургас и мажоритарен кандидат и начело на листите е историкът Божидар Димитров, който вчера напусна БСП, а е родом от Созопол. Вежди Рашидов пък е водач на листа и мажоритарен кандидат в Кърджали.

Софийският 23 МИР ще има за водач на листа Цветан Цветанов, а мажоритарен кандидат е проф. Борис Грозданов. В 24 МИР водач е заместник-кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, а мажоритарен кандидат - Владислав Горанов. В 25 МИР листата ще се води от организационния секретар на партията Красимир Велчев, а кандидатът за ЕП Моника Панайотова ще бъде мажоритарен кандидат.

Мажоритарният кандидат във Варна ще е д-р Красимир Петров. Водач на листата в Благоевград ще е Атанас Камбитов, а кметът на Разлог Любен Татарски ще е мажоритарен кандидат. Във Велико Търново пропорционалната листа ще се води от Христо Христов. Пропорционалната листа във Видин ще бъде водена от Владимир Тошев, а мажоритарният кандидат там е Любомила Станиславова. Врачанската листа ще бъде водена от Николай Коцев, който е и мажоритарен кандидат за района. Водач на листата в Габрово е Красимир Велчев, а мажоритарният кандидат за района е  Галина Панковска. Мажоритарен кандидат и водач на листата в Добрич ще е Румен Иванов.

Водачи на листи и мажоритарни кандидати са: в Кюстендил - Валентин Микев, в Ловеч - д-р Анатоли Йорданов, в Пазарджик - Иван Иванов, в Плевен - Цецка Цачева, в Силистра - Стефан Господинов, в Сливен - Десислава Танева, в област Пловдив - Димитър Лазаров, в Софийска област - Емил Димитров, в Русе - Пламен Нунев. Листата в Монтана ще бъде водена от Искра Фидосова, а мажоритарен кандидат ще е д-р Пламен Цеков. Листата в Перник ще бъде водена от Владислав Димитров, а мажоритарен кандидат ще е Ирена Соколова. В Разград водач на листа е Тодор Димитров, а мажоритарен - Стоян Стоянов. Смолянската листа ще бъде водена от Николай Мелемов, а мажоритарен кандидат ще е д-р Даниела Давидкова. Старозагорската листа  ще бъде водена от Живко Тодоров, а мажоритарен кандидат ще е Иван Колев. Листата в Търговище ще се води от Лили Иванова, а мажоритарен кандидат ще е Митко Стайков. В Хасково листата се води от Иван Иванов, а мажоритарен кандидат е Делян Добрев. Шуменската листа е с водач Ивайло Тошев, а мажоритарен кандидат там е  Димитър Александров. В Ямбол водач е Александър Стойков, а мажоритарен кандидат - Анастас Анастасов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм