БСП: Телевизия "Тракия" нарушава предизборния закон

Автор:
Неделя, 07 Юни 2009 17:26

ImageШест сигнала за извършени нарушения, свързани с провеждането на изборите за Европарламент подаде Градският предизборен щаб на Коалиция за България до 16 ЕИКЕП през първата половина на изборния ден. Най-фрапиращия случай, за който свидетелстват трима очевидци, е черен джип с регистрационен номер PB7676CH, облепен с предизборни плакати на ГЕРБ. Возилото е снимано дори да влиза в двора на СОУ Св. Седмочисленици”.

Подаден е сигнал и за Пловдивска телевизия ТРАКИЯ (ПОТВ), която е нарушила предизборния закон, като в 8. 15 часа тази сутрин е излъчила повторение на предаването “Референдум”.

Във въпросното предаване се коментира процентното съотношение между ГЕРБ и БСП, задават се преки въпроси и се дават оценки за дейността на правителството с едностранчиви внушения. Другите сигнали са свързани с разпространени агитационни материали в нощта на изборите на партиите „Напред” и ДПС. Плакати и трансперанти на посочените политически сили са открити тази сутрин по оградите и срещу входовете на училища с изборни секции в пловдивския квартал „Столипиново”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм