От „Червеното канапе” в пек и дъжд левицата разговаря с пловдивчани

Автор:
Събота, 06 Юни 2009 21:13

ImageКакво не успяхте за свършите за Пловдив в 40-то НС, какви са шансовете на проф. Пантев да влезе в ЕП, Европа не го ли чува и от НС, Захари Георгиев доволен ли е от състоянието на организационния живот на БСП в Пловдив, тава бяха само част от въпросите към първата двойка участници в „Червеното канапе” – Захари Георгиев и проф. Андрей Пантев. Успя ли да сложи в ред „Разплащателната агенция” в Пловдив и защо доверието в младите още липсва, питаха гражданите младият социалист Явор Гечев. И още не се ли притеснява, че в другите листи има по-подготвени и повече млади хора, отколкото в тези на социалистите.

Общинският съветник на Коалиция за Пловдив Ангел Батаклиев трябваше да отговаря на въпроси, свързани с чистотата под тепетата. В пряк диалог с младо момче Батаклиев го попита: „За кого ще гласувате?” и то чистосърдечно си „призна”. А мен не ме ли харесвате, контрира предложеният на шесто място в листата на КБ в 16 МИР.

Българският евродепутат от ПЕС Атанас Папаризов, народната представителка от КБ Атанаска Тенева и най-младият кандидат на левицата за ЕП Николай Мартинов седнаха на „Червеното канапе” в час пик. Мисля, че още мога да съм полезен на хората от Пловдив и региона и се надявам, че колегите н новия състав на ЕП ще продължат да работят за българските интересите, призна Папаризов. Попитан как се защитават българските интереси в енергетиката евродепутатът обясни, че днес (петък – 5 юни) България се размина с нова енергийна криза, но Украйна си плати дълговете към Русия и това не стана. Разликата от януари 2009-а е, че сега България е много по-добре запасена с газ и може да издържи два месеца. После евродепутатът обясни какво е направено по диверсификацията на газоснабдяването и новите връзки с газопреносните мрежи на Румъния и Гърция.

Ще успее ли Стефан Данаилов да се пребори като мажоритарен кандидат за Пловдив, попитаха гражданите. Атанаска Тенева обясни, че той е любимец на поколения пловдивчанки и една ли ще има проблем с гласовете.

Последен, вече в дъжда на „Червеното канапе” приседна зам.-министърът на образованието Кирчо Атанасов, към когото имаше и най-много и конкретни въпроси, но той с вещина и усмивка отговори на всички.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм