Дядо Николай пак не взе храма в Тракия

Автор:
Четвъртък, 28 Май 2009 17:17

Image"Дадохме го!, тъкмо възкликнаха съветници от управляващото мнозинство, след като преброиха 34-те гласа "за" даряването на храма в район Тракия на пловдивската митрополия, когато адвокат Георги Колев ги поля със студен душ, напомняйки им, че гласовете не стигат.

Бащиците не знаеха, че дарение на общинска собственост може да се извърши само с квалифицирано мнозинство - в случая от 39 гласа, а не с обикновено. Това практически блокира дарението на храма на дядо Николай. Против гласуваха съветниците от Атака. Последва почивка и дълги пазарлъци, в които атакистите трябваше да склонят и отстъпят. Дори това да стане, то не може да се случи на днешната сесия, а трябва да се свика извънредна, обясни Илко Илиев. Съветник № 1 поясни, че извънредна сесия ще има, само ако има уредено квалифицирано мнозинство.

Параклисът "Свети Георги Победоносец" е постороен преди 10 години на общинска земя с пари на бизнесмена Георги Гюлеметов, чието желание е той да бъде дарен на алтернативния синод. Според кметът на Тракия Гиньо Матев Гюлеметов няма права да се разпорежда с него тъй като от ноември 2008 година параклисът е актуван като частна общинска собственост.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм