Местят Художествената гимназия в Тракия

Автор:
Четвъртък, 28 Май 2009 14:18

ImageУчениците от Художествената гимназия, която сега дели обща сграда с Френската в район Северен ще бъде преместено в най-хубавия за живеене район - Тракия. Това стана ясно на сесията днес, на която предложението беше внесено в извънреден порядък. Мястото, което предлагат групите на БСП, ВМРО, Атака и новосформираната около седмия зам.-кмет Георги Титюков е СОУ "Софроний Врачански" в непосредствена близост до паметника на хан Крум.

В гимназията не са предупредени за решението на мнозинството съветници и приеха новината на нож тази сутрин. Нито учениците, нито учителите искат да бъдат ситуирани в Тракия. Отгоре на всичко предложението не е минало през комисиите в ОбС. Децата и учителите искат сграда в центъра.

Тодор Христев от Атака обаче, който пък е учител във Френската гимназия, е твърдо на мнение "художниците" да се махат.

Тракия не е лош район, дори в анкета на Дарик беше избран от пловдивчани като най-добрия квартал за живеене. Гимназия "Цанко Лавренов" се води към министерството на културата, но оттам били непричом към случая.

В същото време възпитаниците на Френската гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" отдавна чакат да пререстят "художниците", за да се разширят в базата си в Северен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм