Кандидатите на ГЕРБ правят Европейски информационен център

Автор:
Сряда, 27 Май 2009 15:03

ImageПредседателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати Владимир Уручев, Емил Стоянов, Преслав Борисов, Стефан Шилев и Дилян Добрев посетиха в Пловдив най-модерното предприятие за кабели “Филкаб”. Те бяха посрещнати от собственика на завода Иван Куков и от областния председател на ПП ГЕРБ за Пловдив-град инж. Иван Тотев. След като разгледаха производствените цехове и се запознаха подробно с дейността на компанията гостите разговаряха с колектива на предприятието. Цветан Цветанов представи кандидатите на партията за членове на Европейския парламент. Всички в листата са млади, образовани и компетентни хора. Те не са били част от политическия живот на България през последните 18-19 години, заяви г-н Цветанов.

Той подчерта важността на предстоящите на 7-ми юни избори за депутати в Европейския парламент и призова всеки един да отиде да гласува. Националният отбор на България е отборът на ГЕРБ, който вече е в Шампионската лига, заяви председателят на партията. Той подчерта, че ГЕРБ се бори за пълно мнозинство, за да носи политическата отговорност.

От своя страна присъстващите на срещата зададоха въпроси, свързани с възможността за повторно отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй, за строежа на АЕЦ “Белене”, за развитието на бизнеса в България. Вторият в листата и настоящ евродепутат Владимир Уручев подчерта, че страната ни трябва да има своята енергийна независимост. Управляващите от тройната коалиция правят грешни стъпки, които пречат да се възползваме от европейската солидарност. Чрез Европейския парламент ще се опитаме преговорите със съседните държави да бъдат ускорени, защото България трябва да изгради връзки с тях и когато се задава газова криза да сме готови да превключим и да започнат доставките, подчерта Владимир Уручев. Той допълни, че водещи икономисти смятат, че изходът от настоящата икономическа криза е в малкия и средния бизнес. Трябва да направим така, че този бизнес да процъфтява, допълни кандидатът на ГЕРБ.

На срещата председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатът за член на Европейския парламент Емил Стоянов съобщиха, че се работи по реализирането на идеята за откриване на Европейски Информационен център в Пловдив. Той ще бъде в центъра на града, за да може повече хора да имат достъп до него и да се запознават с програмите и възможностите, които ни дава членството в ЕС.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм