Искаме 200 хиляди от Сорос за спортни площадки в гетата

Автор:
Сряда, 27 Май 2009 13:38

ImageСпортни площадки с детски кътове се планира да бъдат изградени в ромските махали „Аджисан” и „Шекер” в Пловдив. 200 000 евро е стойността на проекта, с който кандидатстваме за финансиране пред „Отворено общество”, съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.

Според предварителните проучвания се очаква 300-400 младежи да ползват площадките за спорт и игри. Двете махали са избрани, защото са гъсто застроени и сега в тях няма места за отдих на децата и младите хора. Съоръженията ще бъдат изградени в периферията на кварталите, където има свободни терени. Решението за създаване на тези площадки взехме на среща с районните кметове, поясни Колаксъзов. Тя се оказа много ползотворна, затова изготвих правилник за съгласуване на проектите в община Пловдив, добави той.

Правилникът ще влезе в сила, когато бъде одобрен от кмета Славчо Атанасов – вероятно в началото на следващата седмица.

Фондация "Отворено общество" е създадена от мултимилионера Джордж Сорос и една от ключовите й инициативи е приобщаването на малцинствата и издигането на стандарта им на образование и живот в държавите от Източна Европа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм