Иван Тотев бута незаконни обекти в “Източен”

Автор:
Вторник, 26 Май 2009 18:27

Ножове и пистолети размахват гневни роми, кръв не се пусна 

ImageПри засилено полицейско присъствие във вторник сутрин започна премахване на нерегламентирани обекти на територията на квартал “Ландос”. Акцията стартира с вдигането на павилион за хранителни стоки на улица “Крайречна”. Въпреки предупрежденията, изпратени от администрацията на район “Източен”, собствениците не бяха освободили помещението. Това забави процедурата, тъй като се наложи изнасяне на вещите.

Действията  са напълно правомерни и е спазена законовата процедура, категоричен бе кметът на район “Източен” инж. Иван Тотев, който също беше на мястото, където се провеждаше акцията. Той обясни, че обектът е имал договор, чийто срок е изтекъл.

За премахването му са се подписали 300 граждани, живеещи в съседство, като има и жалба в прокуратурата. Павилионът попада в конфликтна зона, той се намира на спирката на автобус № 116 от масовия градски транспорт. На собствениците предлагаме алтернатива. Те могат да продължат да упражняват дейността си, но на място, което попада в утвърдена схема, обясни кметът инж. Иван Тотев.

Четирима роми извадиха ножове на брата на общинския съветник Мехмед Асан - Шинил, който им отвърна с пистолет. До кръв обаче не се стигна поради бързата намеса на органите на реда. Арестувани също нямаше.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм