Изроди!

Автор:
Четвъртък, 07 Май 2009 23:59

Предупредихме ви за графитаджиите, г-да общинари, докато нагъвахте агнешко! 

Автор plovdiv-online 

ImageНеизвестни изроди обругаха с графити изложбата “С приятел до теб”, посветена на жените, борещи се с рака на гърдата. Вандалите за втори път атакуваха платната, разположени на Главната улица в Пловдив, след като при първия набег в навечерието на откриването на експозицията, разпориха с нож три от фотосите.

От Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания прекратиха благородната акция. Те са изумени от отношението на пловдивските вандали. Изложбата престоя повече от месец в София, без да бъде посегнато нито на един фотос. Тук още преди откриването бяха скъсани три от платната.

По Гергьовден пък вандалите изрисували с графити други седем платна.  Експозицията трябваше да остане до края на май в Пловдив. От Общината обещали по-засилена охрана след дъжд качулка. Проектът, който е част от Националната информационна кампания за рак на гърдата под патронажа на еврокомисаря по защита на потребителите Меглена Кунева, си тръгна от Пловдив.

Plovdiv-Online сигнализира за вандалщините на графитаджиите из Стария град, където те "осраха" повечето фасади на паметниците на културата. Единствената засега реакция на кмета Славчо Атанасов е, че ще опъне шест платна, на които графитаджиите да изразяват представата си за изкуство. Атанасов щял да поиска и среща със самите тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм