Бизнесът показва антикризисни програми на ПРОЛЕТ 2009

Автор:
Четвъртък, 07 Май 2009 23:30

ImageАнтикризисни програми ще покажат участниците в 29-ия Международен панаир на потребителски стоки и технологии. Част от техните усилия да се справят с рецесията са новите продукти, които пускат на пазара. Това заяви Иван Соколов,  главен директор на Международен панаир Пловдив, на пресконференция по повод ПРОЛЕТ 2009. Изложението ще се проведе от 12 до 17 май в  панаирния комплекс в Пловдив. В него ще участват близо 500 фирми от 21 държави, а страна партньор е Индонезия.

Това ще е първият панаир по време на криза и няма как тя да не личи, защото изложенията са огледало на икономиката,  коментира Иван Соколов.  Той припомни, че  потребителското търсене в България е спаднало с 32%, а износът ни е намалял с 27%.  Наред с негативите от тежката ситуация обаче ще видим и успешни модели за оцеляване, смята главният директор на Международен панаир Пловдив.

В деня на откриването на панаира ще излезе първият брой на всекидневника  „Новият глас”, издание на Международен панаир Пловдив.   Вестникът и телевизия „Евроком България” ще подкрепят усилията на нашите партньори и клиенти за справяне с кризата, защото предоставят допълнителни възможности на фирмите да представят себе си и своите нови продукти, за да запазят пазарните си позиции, коментира Иван Соколов.

На ПРОЛЕТ 2009 ще бъдат демонстрирани 20 иновации, от които 9 световни, 4 европейски и 7 за българския пазар.  Ще стартира две нови изложби – «Стройтех Пролет», която е продължение на «Стройтех» от Есенния технически панаир, и «Хорека Пловдив», доразвиваща салона със същото име, където се експонира  оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и магазини.

Приехме поканата да станем страна партньор на ПРОЛЕТ 2009, защото България има стратегическо местоположение на Балканите и в Югоизточна Европа, намира се в центъра на един развиващ се пазар  и може да бъде врата за нашите стоки към него, заяви посланикът на Индонезия у нас Иммануел Робърт Инкириванг. Той посочи, че добрите отношения между двете държави сега трябва да се доразвият в областта на икономиката, а Международен панаир Пловдив е подходящо място, защото е най-големият на Балканите.  Участието ни като страна партньор е част от нашата подготовка да направим бързи крачки след кризата, заяви посланик Инкириванг.

31  малки и средни предприятия от Индонезия ще покажат обзавеждане, накити от благородни метали и скъпоценни камъни, облекла, чанти, обувки, кожени изделия, осветителни тела, предмети за дома, произведения на занаятите, туристически услуги. 15-20 представители на министерства и агенции са включени в официалната делегация на Индонезия. Културна програма под патронажа на кмета на Пловдив Славчо Атанасов е предвидена за 12 май.  

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм