Изстребители и вертолети над Главната за Гергьовден

Автор:
Вторник, 05 Май 2009 19:59

ImageТри изстребителя МиГ 29, три вертолета „Кугар” и един Ми 17 ще прелетят над Пловдив на Гергьовден. Така пилотите от авиобазите Граф Игнатиево и Крумово ще поздравят пловдивчани по случай празника на Българската армия и Деня на храбростта – 6 май. Това съобщиха от командването на двете поделения. На връщане от военния парад в София изстребителите ще прелетят над Главната улица на Пловдвив в 11,10 часа, а 20 минути по-късно ще минат и 4-те вертолета.

Въздушният парад над София ще се открие с Ми 17 с българския трикольор. Машината ще пилотира полк. Евгени Белкинов с втори пилот старши лейтенант Александър Бобчев. Полк. Белкинов е началник щаб на 24-та вертолетна авиобаза Крумово и има 3200 часа нальот. 

Веднага след Ми 17 ще прелетят и три вертолета „Кугар”. Тройката е с водач майор Димитър Бабачев и втори пилот капитан Цветомир Гърков. Ляв воден ще се пилотира от майор Крум Семов и втори пилот старши лейтенант Пламен Дончев, а десен воден от майор Любен Николов и втори пилот Димитър Димитров.

От 3-а изтребителна авиобаза Граф Игнатиево съобщиха, че трите самолета МиГ 29 ще прелетят над София във формация „клин”. Водач на изтребителите ще бъде МиГ 29-УБ /учебно-боен/ с пилот майор Илия Дойчинов, заместник-командир на втора изтребитална авиационна ескадрила. Той е летец-пилот втори клас с общ нальот от 670 часа. Ляв воден е МиГ 29 Б /боен/ с пилот капитан Димитър Семков, пилот втори клас с 400 нальот. Десен воден се пилотира от капитан Светослав Табаков, пилот първи клас с общ нальот от 550 часа.

Изтребителите ще прелетят на 300 метра височина със скорост от 600 км/час.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм