Халвата заплашен с 10 години решетки заради търгове

Автор:
Вторник, 05 Май 2009 10:48

Бившият зам.-помощник ректор на Медицинския университет Васил Будев обвиняем за длъжностно престъпление 

ImageИзвестният като дясната ръка на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, Христо Халваджиев - Халвата, е заплашет с до 10 години затвор. Обвинението обаче няма общо с връзката му с Маргините.

Софийска градска прокуратура е внесла обвинителния акт срещу Халваджиев, Веселин Иванов и Валентин Хаджиев от известната смолянска група на Халвите. Халваджиев ще отговаря за образуване и ръководене на организирана престъпна група и за длъжностно престъпление. Иванов и Хаджиев са привлечени като съучастници, за тях се иска до 6 г. затвор.

От октомври 2007 г. до ноември 2008 г., Халвата е склонявал длъжностни лица от София и Пловдив да манипулират търгове по обществени поръчки за горива в полза на фирмата на групата "Европетролеум" ООД, гласи обвинението. Сред жертвите им е бившият зам.-помощник ректор на Медицинския университет в Пловдив зъболекарят Васил Будев.

Като председател на Комисията за обществени поръчки на Медицинския университет Будев уредил "Европетролеум" ООД да спечели търга за доставка на нафта за университета. Будев подменил тръжната документация на фирмата след изтичането на срока за подаване на офертите. Така предрешил победителя в търга. Зъболекарят също е привлечен като обвиняем по делото на Халвите. Той ще отговаря за длъжностно престъпление, за което се предвиждат до 5 г. затвор.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм