Медийният проект на Националния изложбен център в ход

Автор:
Четвъртък, 23 Април 2009 17:28

Image„Пред цялата държава предстоят сериозни изпитания. В панаира най-ясно се вижда как и в кои браншове се отразява кризата. Нашата основна задача сега е панаирът да запази бизнеса си”, заяви Георги Гергов при представянето на отчета за дейността на дружеството през 2008 година. Той представи и новият изпълнителен директор на Международното изложение генерал Богомил Бонев.

39 677 000 лева са приходите на дружеството за миналата година, което е с 5 млн. лева повече спрямо 2007 година. Дълготрайните материални активи са се увеличили двойно през периода 2005-2008 г. и са достигнали стойност от 87 548 000 лева. Вече е трайна тенденция печалбата да надхвърля 10 млн. лева годишно, а данъкът върху нея да е над 1 млн. лева на година, отбеляза Георги Гергов.   

16 136 000 лева са инвестициите за миналата година при заложени в Стратегията за развитие на панаира 3.750 млн. лева. От 2008 г. панаирът има и собствена телевизия – „Евроком България”, която дава на изложителите повече възможности за реклама и презентиране, акцентира върху икономическата тематика. Предстои стартът на всекидневник като част от медийния проект на националния изложбен център.

Постигнахме това, което ни беше поставено като цел – да направим затворен цикъл от панаирни услуги, включващ изграждане на щандове, организиране на делови прояви, настаняване в хотел, кетъринг и други съпътстващи дейности, обясни Георги Гергов. Ние обаче продължаваме да работим с близо 300 фирми, които са наши партньори в различни мероприятия, добави той.  

«Ще продължа да изпълнявам досегашната стратегия за управление на панаира, тъй като тя дава много добри резултати», коментира ген. Богомил Бонев. Той и съобщи, че подава молба да бъде отписан като член на адвокатската колегия в София.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм