„Пълдинтур инвест” има само 6 къщи в Стария град

Автор:
Четвъртък, 23 Април 2009 15:58

Останалото са терени около Панаира и „Санкт Петербург”

Автор plоvdiv-online

ImageВ последните 2-3 месеца станах буфер на някои интереси в държавата, няма да коментирам защо. Но отношението ми към депутата Яне Янев е положително, обяви крупният бизнесмен Георги Гергов. Проверки имаше и от прокуратурата, и от ДАНС, и от данъчните. Благодаря им, че излязоха и казаха, че всичко е чисто.

Аз съм затова, но нека проверяват всички. Сега се говори за олигарски. А защо не се говори за скритите олигарси, попита Гергов.

Моят бизнес е целият на светло. Всичките ми дружества са регистрирани в Пловдив.

Право на медиите е да коментират каквото решат, но истината например за публично-частното партньорство с Общината в „Пълдинтур инвест” е проста.

Дружеството има само 6 къщи в Стария град и това беше баберекът. Когато с Общината се реши да се прави партньорството, изобщо нямаше идея за Панаира. Ето ги къщите.

Ритуалният дом. Ремонтът там приключи преди дни, инвестирани са 1.8 млн. лева. Направена е цялостна реконструкция. След 12 май ще бъде открит като обект, от който ще се печели.

Сградата на южния вход на Тунела се ремонтира основно в момента. Ремонтът в Старата къща приключва до два-три месеца, той е също основен.

Каблешковото училище ни забави заради 8-те месеца чакане на разрешение от Националния институт за паметниците на културата. Сега разрешението е факт. Идеята е там да строим нова сграда, която ще предоставим за ползване на Дружеството на художниците, каза Георги Гергов.

Другите две сгради, едната от които бивша приемна на Панаира, са за събаряне. Това притежава „Пълдинтур инвест”, а не Стария град, както някои твърдят заради политически дивидент, заключи Гергов.

Ние друго освен туризъм в Пловдив нямаме. Но работа на общинарите е да придвижат нещата с проекта „Красива Марица”, с Гребния канал. Знаете какъв беше Панаирът допреди 3 години като озеленяване – прост пример. Вижте сега. Защо целият Пловдив не стане такъв? Кой пречи?, попита риторично бизнесменът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм