Богомил Бонев стана изпълнителен директор на Панаира

Автор:
Четвъртък, 23 Април 2009 15:23

Георги Гергов остава зам.-председател на борда на Изложението

Автор plovdiv-online

ImageГенерал Богомил Бонев е новият изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. Той заема поста от самия Георги Гергов, който остава зам.-председател на Изложението.

Решението е лично мое, обяви г-н Гергов на нарочна пресконференция в четвъртък. Дълго време търсех лице на Панаира. Не крия, че с Богомил сме приятели от дълги години. Със съпругата ми Вили сме кумове на Нона и Богомил. За мен той е един от най-успешните вътрешни министри у нас, каза Георги Гергов.

Самият Богомил Бонев става изпълнителен директор от квотата на „Санкт Петербург” АД.  Уведомил съм за решението си председателя на Съвета на директорите, както и министър Петър Димитров, каза още г-н Гергов.

Той поясни, че идеята да намери енергичен мениджър на дружеството, което представя лицето на българската икономика, е от шест месеца. Преди месец е провел разговор с Бонев.

От своя страна бившият вътрешен министър благодари на сем. Гергови за доверието. Той заяви, че още днес ще подаде молба за отписване от Софийската адвокатска колегия, защото няма право да упражнява такава дейност, след като става изпълнителен директор на Изложението.

Георги Гергов обясни и процентното съотношение на дяловете в дружеството. 50.36 на сто са на „Пълдинтур инвест”. В момента вървят още дела с реститути, ние сме готови да купуваме дялове от тях, каза Гергов.

Решението за освобождаването на Степан Ерамян от борда на Панаира е лично мое, а напускането му на „Пълдинтур инвест” като представител на Общината си е негово решение, каза още Георги Гергов. Не от мен зависи, а от общинските съветници кого ще изберат днес на сесията на мястото на подалия оставка г-н Ерамян. Ние сме готови да работим с всеки, заключи Георги Гергов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм